Bae'de Katarlı Doktora 7 Yıl Hapis - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bae'de Katarlı Doktora 7 Yıl Hapis

04.03.2014 12:11

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir yıldır tutuklu bulunan Katarlı doktor Cide, Abu Dabi'de çıkarıldığı mahkemede 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), bir yıldır tutuklu bulunan Katarlı doktor Mahmud el Cide, 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Katar medyasında yer alan habere göre, Abu Dabi Yüksek Mahkemesi, Cide hakkında "yasadışı Islah Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl hapis cezası ve mahkumiyetinin tamamlanmasının ardından sınırdışı kararı verdi.

Aynı davada yargılanan BAE vatandaşları Abdulvahid Hasan El Bedi ve Abdullah el Bureymi 5'er yıl hapis cezasına mahkum edilirken, bir diğer BAE vatandaşı Tahir Muhammed Ahmed el Temimi ise benzer suçlamalardan beraat etti.

BAE'de "Islah Örgütü"ne üye olmak suçlamasıyla tutuklanan aralarında hakim, avukat, öğretmen ve öğrenci hareketi liderlerinin de bulunduğu kadınlı-erkekli 94 tutukludan 68'i, geçen sene temmuz ayında "hükümeti devirmek üzere komplo kurmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Islah Örgütü'nün, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yerel kolu olduğu öne sürülüyor. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bae'de Katarlı Doktora 7 Yıl Hapis - Son Dakika


Advertisement