Bağdat Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı - Son Dakika
Güncel

Bağdat Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı

AB, Irak'ta terörle mücadeleye tam destek verdiğini belirtti.

12.03.2014 17:12

Avrupa Birliği (AB), Irak'ta terörle mücadeleye tam destek verdiğini belirtti.

Bağdat'ta düzenlenen Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı'nda konuşan Avrupa Birliği Irak Temsilcisi Jana Hybaskova, "28 Avrupa ülkesi, Irak'ta terörle mücadeleye destek veriyor. Irak'ta, Irak Cumhuriyetinin yanında El-Kaide, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi çeşitli ideolojiler bulunuyor. Irak Cumhuriyeti, sivil bir devlet. Bizim yardım etmek istediğimiz de işte bu devlet" dedi.

Hybaskova, "Terörle, uluslararası yollarla mücadele edilebilir aynı şekilde içten de mücadele edilebilir. Biz içten mücadele etmek istiyoruz. Bu ideolojilerle mücadele etmenin amacı demokrasidir. Bu çalışmalarımız Irak halkı içindir" diye konuştu.

Öte yandan basın mensuplarına yönelik sıkı güvenik önlemleri nedeniyle gazetecilerin haber takibinde sıkıntı yaşadığı, ayrıca basın mensuplarına ayrılan "basın odası"nda internet ve iletişim konusunda sıkıntı yaşandığı ifade edildi.

Terörle mücadelenin, terörü önleme yollarının ve bu alanda uluslararası işbirliğinin tartışıldığı Bağdat Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı, bu sabah başkent Bağdat'ta Yeşil Bölge adı verilen güvenlikli özel bölgede başladı. Konferansın iki gün sürmesi bekleniyor. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağdat Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement