Bursa'da, Organ Bağışıyla İlgili Konferans Verildi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da, Organ Bağışıyla İlgili Konferans Verildi

Bursa'da, Bağışlanan Organ Filizlenen Candır konulu konferans düzenlendi.

28.03.2014 21:04  Güncelleme: 22:08

Bursa'da, "Bağışlanan Organ Filizlenen Candır" konulu konferans düzenlendi.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Nefroloji ve Periton Diyaliz Ünitesi tarafından organ nakli olan, organ nakli için sırada bekleyen aileler ile çocukların katılımıyla düzenlenen konferansta, Acıbadem Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Organ Nakli Merkezi Böbrek Nakil Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Oktay, Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Yavuz Selim Çınar, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, organ nakli hakkında konuşma yaptı.

Hastanenin organ nakli koordinatörü Oğuzhan Durmaz, konferans hakkında yaptığı açıklamada, "Toplantımızın amacı organ naklini tanıtılması, sevdirilmesi ve özendirilmesidir. Bu amaçla konuşmacılarımız, organ naklinin ne olduğu, nasıl yapıldığı ve kimler bağış verebilir şeklinde bilgilendirdiler. Organ nakli uygulanmış hastalarımızın görüş ve duygularını aldık" diye konuştu.

Durmaz, Türkiye'de organ naklinin Avrupa'nın gerisinde olduğunu kaydederek, Bursa'nın Türkiye'nin önde gelen organ nakil merkezleri olmasına rağmen kadavradan alınan organ naklinde istenilen rakama ulaşılmadığını ifade etti. Hastaları bir araya getirerek tanışmak ve Bursa'da organ naklini daha sağlıklı olmasını hedeflediğini dile getiren Durmaz, organ nakli olan aileleri ve organ nakli için sıraya giren hastaların, organ nakli sürecinin nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Konferans sonunda organ nakli olan çocuklar, yaşadıkları nakil sürecini ve duygularını paylaştı.

Daha sonra nakil olan çocukların ailelerine plaket verildi. Konferans, böbrek figürlü pasta kesiminin ardından sona erdi.

Bursa\'da, Organ Bağışıyla İlgili Konferans Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da, Organ Bağışıyla İlgili Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement