Bagok Dağı'nda PKK Flamalı Çadır - Son Dakika
Güncel

Bagok Dağı'nda PKK Flamalı Çadır

Bagok Dağı\'nda PKK Flamalı Çadır

Nusaybin de BDP'liler PKK'lıların geri çekilme sürecini izlemek için Bagok Dağı'na PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri açıp çadır kurdu.

01.06.2013 22:10  Güncelleme: 12:17

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde BDP'liler PKK'lıların geri çekilme sürecini izlemek için Bagok Dağı'na PKK flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri açıp çadır kurdu. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, "PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan, PKK ve KCK üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra devlettedir" dedi.

BDP Mardin İl Örgütü tarafından PKK'lıların geri çekilme sürecini takip etmek amacıyla Bagok Dağı'nın Dağiçi Köyü mevkiinde çözüm çadırı kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren Mardin merkez ve ilçelerinden Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kalabalık gruplar Çağ Çağ Caddesi'ne doğru PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdü. Dağdaki PKK'lıların kullandığı kıyafettin giyen gençler tarafından karşılanan grup daha sonra çadır kurdu.

PKK flamaları ve Öcalan posterlerinin asıldığı Bagok Dağı'ndaki etkinlikte konuşan BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Kürtlerin birliğini savunduklarını, Suriye'deki Kürtleri kendilerine örnek almaları gerektiğini söyledi. Kaymaz, "Buradan Suriye Kürtleri'ne selam gönderiyoruz. Herkes iyi bilmelidir. Suriye halkına yapılacak müdahale bize de yapılıyor, çünkü Kürtler tek parçadır. Bizim amacımız buraya gelip süreci izlemekten öte kendi üzerimize düşen rolü oynamaya geldik. Devlet karakol yapımlarını durdurmalıdır, koruculuğu kaldırmalıdır. Kürtlerin statüsü kabul edilmeli, sayın Öcalan ve diğer siyasi tutsaklar özgür bırakılmalıdır. Bu sürecin mimari Sayın Öcalan, PKK ve KCK üzerine düşen görevi yapmıştır. Şimdi sıra devlettedir" dedi.

Bagok Dağı'nda BDP'liler çadır kurarken, askeri helikopterlerin dağın üzerinde sürekli uçması dikkat çekti. BDP'liler daha sonra dağda hep birlikte halay çekti. - Mardin/ Nusaybin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bagok Dağı'nda PKK Flamalı Çadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement