Bahçeli: Milli Marşımızı Değersizleştiren İnkarcılardır - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Milli Marşımızı Değersizleştiren İnkarcılardır

Bahçeli: Milli Marşımızı Değersizleştiren İnkarcılardır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hilafına hareket ederek istiklal savaşından bahsedenler her şeyden önce milli mücadelenin hatıralarını hiçe sayan ihanet ehlileri ve merhum Akif'in hepimize mirası olan milli marşımızı değersizleştiren inkarcılardır" dedi.

12.03.2014 15:43

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hilafına hareket ederek istiklal savaşından bahsedenler her şeyden önce milli mücadelenin hatıralarını hiçe sayan ihanet ehlileri ve merhum Akif'in hepimize mirası olan milli marşımızı değersizleştiren inkarcılardır" dedi.

Bahçeli, "İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bahçeli, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşının karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelediğini, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlediğini belirtti.

Bahçeli, İstiklal Marşının millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddettiğini, milli mücadele azminin kutlu bir eseri olduğunu vurguladı.

-"İSTİKLAL MARŞININ MISRALARI MİLLİ VİCDANLARI KENETLEDİ"-

Bahçeli, vatanın tecrit edildiği, orduların terhis edildiği, hayat ve varlık haklarının tahrip edildiği bir dönemde İstiklal Marşının mısralarında milli vicdanların birbirine kenetlendiğini kaydetti.

İstiklal Marşının olağanüstü bir dönemin, acı ve kayıplarla özdeşleşmiş varlık-yokluk mücadelesinin ürünü olduğunu vurgulayan Bahçeli mesajında şunları kaydetti:

"İstiklalimizin manevi mimarları arasında şüphesiz ki merhum Mehmet Akif Ersoy'un yeri çok ayrıcalıklı ve çok özeldir. Şurası iyi bilinmelidir ki, yozlaşma ve yolsuzlukla temellendirilen ikbal mücadelesini yeni bir istiklal savaşı iddialarıyla kapatmaya çalışanlar en başta İstiklal Marşımızı hazmetme güçlükleri çeken, milli birliğimizden ürken gayri milli siyaset ve zihniyet temsilcileridir. Bu gerçeğin hilafına hareket ederek istiklal savaşından bahsedenler her şeyden önce milli mücadelenin hatıralarını hiçe sayan ihanet ehlileri ve merhum Akif'in hepimize mirası olan milli marşımızı değersizleştiren inkârcılardır."

-"YENİ BİR MARŞ YAZILMASINA FIRSAT VERİLMEYECEK"-

Bahçeli, Türk milletinin istiklaline sahip çıkacak ve yeni bir marş yazılmasına inşallah fırsat vermeyeceğini dile getirerek, "Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 93. yıl dönümünü hayırlara vesile olması dileklerimle kutluyorum.Türk edebiyatında yeni bir çığır açan, fikir hayatımızda derin izler bırakan, ahlak abidesi olarak hepimizin hayranlığını kazanan, milli hafızalara istiklalin yorulmayan kalemi olarak kazınan milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'u da rahmetle anıyor, muhterem hatıralarını saygıyla yad ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Milli Marşımızı Değersizleştiren İnkarcılardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement