İçişleri Bakanı Güler ve Ekonomi Bakanı Çağlayan İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Güler ve Ekonomi Bakanı Çağlayan İstifa Etti

İçişleri Bakanı Güler ve Ekonomi Bakanı Çağlayan İstifa Etti

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan görevlerinden istifa etti.

25.12.2013 10:04

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan görevlerinden istifa etti.

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından, Türkiye bu sabaha iki istifa haberiyle uyandı.

İlk istifa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan gelirken, dakikalar sonra bu kez İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Her iki bakanın oğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanmış, bakanların, soruşturmaya ilişkin operasyonların hemen ardından Başbakan Erdoğan'a sözlü olarak istifalarını sundukları belirtilmişti.

İçişleri Bakanı Güler, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyona ilişkin "Hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır" derken, şunları kaydetti:

"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

-OĞLUM VİLLASINI SATTI-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Büyük rüşvet ve yolsuzluk " operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu iddia etmişti.

Güler, şunları kaydetmişti:

"O paralar oğlumun villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeleri de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Güler ve Ekonomi Bakanı Çağlayan İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement