Bakan Yardımcısı: Bürokrasi Oligarşik Bir Yapıya Bürünmüş - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısı: Bürokrasi Oligarşik Bir Yapıya Bürünmüş

Bakan Yardımcısı: Bürokrasi Oligarşik Bir Yapıya Bürünmüş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'de bürokrasinin millete hizmet götürmesi gerekirken oligarşik bir yapıya büründüğünü savundu.

08.12.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'de bürokrasinin millete hizmet götürmesi gerekirken oligarşik bir yapıya büründüğünü savundu.

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın düzenlediği, 'Kamuda yönetici yetkinliklerinin arttırılması Bölgesel Eğitim Programı' Adana'da başladı. 12 Aralık'a kadar sürecek olan eğitim programının açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Devlet Personel Daire Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, çok sayıda kurum yöneticisi ve temsilcisi katıldı. Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'de bürokrasinin uzun süre kendi başına bir siyasi güç olarak hareket ettiğini söyledi. Bürokrasinin millete hizmet götürmesi gerekirken oligarşik bir yapıya büründüğünü savunan Etyemez şöyle konuştu:

"Bürokrasi, milleti adam etmeyi ve toplumu değiştirmeyi kendine görev, vazife ifa etmiştir. Durumdan vazife çıkarması, bürokrasinin topluma yabancılaşmasına ve güç odağına dönüşüp oligarşik yapıya bürünmesine yol açmıştır. Bürokratik oligarşi olarak nitelendirdiğimiz bu yapı, zamanla millet iradesini gasp etmiş, millete millet adına, millete rağmen icraatlarda bulunmuştur. İlk defa bu dönemde bürokrasi olması gereken sınırlara çekilmiş ve vaziyetten ve güç odağı olmaktan çıkarılmıştır" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise bürokrasi ve taşra yöneticiliğine farklı anlamlar yüklendiğini söyledi. Büyük, "Bürokrasi ve taşra yöneticiliğine, çoğu zaman menfi anlamlar yüklenerek konuşuluyor. Ben merkez de ve taşrada görev yapan biri olarak diyorum ki, taşradaki bürokraside görev yapan arkadaşlarımıza haksızlık ediliyor. Her zaman hukuku esas alan insani değenleri öne çıkaran toplumun memnuniyetini sağlamaya çalışan bir kitledir. Merkezden çok etkilenmektedir. Merkezin bu manada işbirliğini ve diyalogu arttıran faaliyetleri, olumsuz algıları ortadan kaldıracaktır."

Yapılan konuşmaların ardından eğitim programına destek verenlere plaket verildi. Daha sonra 5 gün sürecek eğitime geçildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı: Bürokrasi Oligarşik Bir Yapıya Bürünmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement