Bakanı Eroğlu: Sarıkamış Destanı Konferansı'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakanı Eroğlu: Sarıkamış Destanı Konferansı'na Katıldı

Bakanı Eroğlu: Sarıkamış Destanı Konferansı\'na Katıldı

Ankara'da, DSİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Sarıkamış Destanı Konferansı"na Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve çok sayıda kişi katıldı.

27.10.2013 13:14

"Sarıkamış Harekâtı Anma Alanları, Tören Alanı, Tanıtım ve Araştırma Merkezi Projesi"nin tanıtım filmiyle başlayan programda, Prof. Dr. Sönmez, Sarıkamış Harekâtı'nın tarihini slayt gösterisiyle anlattı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, görüntüleri izlerken çok duygulandığını belirterek, bütün cephelerde vatan, millet için canlarını seve seve feda eden kahramanları alkışladıklarını söyledi. "Şehitler ölmez" diyen Prof. Eroğlu, Osmanlının 93 Harbi'nden sonra çok büyük hadiselere maruz kaldığını, devlet ve millet olarak üzüntüler yaşandığını ifade etti.

Cephelerde çocuk yaştakilerin ayaklarında çorapla, üzerlerinde yazlık gömleklerle harp etmesinin destansı bir hareket olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Allah onlardan razı olsun. Bu millet bugün ayaktaysa onların sayesinde. Bu topraklar kolay muhafaza edilmedi. Onlara minnet ve şükran borçluyuz. Haklarını ödeyemeyiz. Yakın tarihimizi bütün yöneticilerimizin bilmesi lazım. Onlara vefa borcumuzu yerine getirmemiz lazım." diye konuştu.

Çanakkale'de tanıtım merkezi kurduklarını, Sarıkamış'ın da ayrı bir destan olduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu destan, orada beceriksiz komutanlar için değil, şehit düşen, gerçekten bu vatan için bayrak için hayatlarını kaybedenler için destan…" dedi.

Programın ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Prof. Dr. Sönmez'e plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakanı Eroğlu: Sarıkamış Destanı Konferansı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement