Bali Havalimanı Küller Sebebiyle Kapatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bali Havalimanı Küller Sebebiyle Kapatıldı

06.08.2015 10:48

Dha DIŞ HABER – Endonezyalı yetkililer volkanik dağlardan gelen küller sebebiyle meşhur tatil beldesi olan Bali'nin havalimanını tekrardan kapatma kararı aldı.

Dha DIŞ HABER –

Endonezyalı yetkililer volkanik dağlardan gelen küller sebebiyle meşhur tatil beldesi olan Bali'nin havalimanını tekrardan kapatma kararı aldı.

Özellikle tatil sezonunun en hareketli zamanlarını geçiren Bali'de turistlerin tatilleri mahvoldu. Raung volkanının harekete geçmesiyle birlikte küller etrafa saçılmaya başladı ve havalimanına olan uçak iniş ve kalkışları iptal edildi.

Geçen Temmuz ayının 9-12 günleri arasında da yine aynı sebeple havalimanı kapatılmış ve 900 uçuş iptal edilmişti. Endonezya hükümeti volkan bilimcisi Gede Suantika yaptığı açıklamada "volkan normalde küllerini 700-800 metre öteye kadar atıyordu ama bugünkü yaklaşık 1.000 metre kadardı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bali Havalimanı Küller Sebebiyle Kapatıldı - Son Dakika


Advertisement