Balıkçılardan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Balıkçılardan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesine Ziyaret

Balıkçılardan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesine Ziyaret

İzmir Su Ürünleri Kooperatifler birliği yöneticileri, İKÇÜ Su Ürünleri fakültesiyle protokol imzalayacak.

20.02.2013 15:20

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz, Yardımcısı Ergün Canduran ve Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan, İzmir Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, İKÇÜ'nün kısa bir süre önce İZKA öncülüğünde gerçekleştirdiği Su Ürünleri Stratejisi Çalıştayı'nın gelecek adına önem arz ettiğini belirterek, Üniversite'nin su ürünleri sektörüne olan hassasiyetinden ötürü teşekkür etti.

İzmirli balıkçılar olarak bilime inandıklarını, akademisyenlere güvendiklerini belirten Yılmaz, su ürünleri sektörünün geleceğine ışık tutmak, korumak ve geleceğini teminat altına almak adına üniversite ile entegre olup birlikte hareket etmek istediklerini ve İzmir Bölge Birliği yöneticileri olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, "İZKA ile birlikte İzmir Bölge planına ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak olan Su Ürünleri Stratejisi Çalıştayımız sizlerinde katılımıyla oldukça başarılı geçti.Sektör temsilcileri ile tartışıp, sektörün geleceği adına tüm paydaşlarımızla asgari müştereklerde buluştuğumuz Çalıştayımızın sonucunu en kısa sürede kitap haline getirerek basın, kamuoyu ve yetkilerle paylaşacağız.Bu anlamda 2023 Yılını hedef alan çalışmalarımızın sonuç vereceğine inanıyoruz" dedi.

Bilimin sadece kitaplarda kalmasından yana olmadıklarını ifade eden Tekinay, şöyle konuştu: "Bizim amacımız yaptığımız bilimsel çalışmalarla eğitime hizmet verirken, su ürünleri sektörümüzde var olan tüm paydaşlarımıza da yardımcı olup,sektörün sorunlarına çözüm üretme noktasında etken olabilmektir.Ayrıca bizim fakülte olarak birinci vazifemiz sektörün ihtiyacı olan kaliteli elaman yetiştirmektir.İkinci vazifemiz ise insanların sorunlarını çözecek araştırmalar yaparak, çözüm üreterek insanların önünü açmaktır. Burada topluma hizmet etmek bizim için önemlidir. Su Ürünleri Fakültesi olarak bizler banane balıkçının sorunundan diyemeyiz."

Uluslararası eğitime inanan bir Fakülte olarak, balıkçılık sektöründe gelişim sağlamış bir çok dünya ülkesini ziyaret edip incelemelerde bulunduklarını anlatan Tekinay, şöyle devam etti: "Dünyada neler olup bittiğini yakinen takip ediyoruz. Yurt dışı seyahatlerimizden edindiğim izlenimlere dayanarak belirtmek isterim ki İzmir su ürünleri açısından konum olarak son derece avantajlı bir bölgedir. Bölgemizde siz paydaşlarımızın da desteğiyle ülkemize örnek teşkil edebilecek bir model geliştirebiliriz.Sektörün gelişimi, sağlıklı konuma getirilmesi,stokların korunması ve sürdürebilirliğin sağlanması adına yaptığımız çalışmalarda bizde sizlerle birlikte hareket etmek isteriz"

Ziyaret sonrası açıklama yapan Sür-Koop İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser, "Sayın Dekanımıza, sektörümüzün geleceği konusundaki hassasiyetlerinin belirlenmesi açısından önemli bir ziyaret gerçekleştik. Karşılıklı görüş alışverişlerimizin sonunda İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi ile İzmir Su Ürünleri Kooperatifler Birliği olarak gelecek nesillere miras bırakacağımız denizlerimizi korumak, balıkçılığımızı geliştirmek ve sürdürebilir avcılığı sağlamak adına bir protokol imzalama kararı aldık. Sektörümüz adına geleceğe yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda belirtmek isteriz ki biz İzmirli balıkçılar olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bilimden yana olacağız. Ayrıca eğitime destek verme noktasında da her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkçılardan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement