Balıkesir'deki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'deki Orman Yangını

Balıkesir\'deki Orman Yangını

Kepsut Belediye Başkanı Cankul: "İş makineleri ve arazözlerle yangının önü kesilmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılacak. Sabahtan itibaren de havadan müdahaleyle tamamen söndürülmesi planlanıyor. Umarım rüzgar olmaz ve yangını kontrol altına alırız" "3 köy ve 2 mahallenin sakinleri, hayvanları ve traktörleriyle civar köylere gönderildi ve yerleştirildi"

31.07.2013 01:26

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçe kırslında öğleden sonra başlayan ve halen devam eden orman yangınına ilişkin, "İş makineleri ve arazözlerle yangının önü kesilmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılacak. Sabahtan itibaren de havadan müdahaleyle tamamen söndürülmesi planlanıyor. Umarım rüzgar olmaz ve yangını kontrol altına alırız" dedi.

Cankul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz belirlenemeyen nedenle saat 15.00 civarında ilçeye bağlı Sarıfakılar köyünün Kurular Mahallesi'nde başlayan yangının, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

-"Kozalaklar fırladı yangın değişik yönlere yayıldı"-

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıkmasının da yangının büyümesinde etkili olduğunu belirten Cankul, çam ormanındaki yangının, kozalakların fırlamasıyla hızla, değişik yönlere yayıldığını anlattı.

Kontrol altına alınamayan yangının Bigadiç ilçesine doğru yaklaşık 20 kilometrelik bölgede etkili olduğunu vurgulayan Cankul, şunları kaydetti:

"Gece saatlerinde rüzgar durdu, yangının yayılması yavaşladı. Yangın halen sürüyor. Kepsut ve civarı, özellikle sabah saatlerinde sürekli rüzgar alan bir bölge. Sabah saatlerinde bölgemizde tekrar rüzgar başlayacak. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce, iş makineleri ve arazözlerle yangının önü kesilmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılacak. Sabahtan itibaren de havadan müdahaleyle tamamen söndürülmesi planlanıyor. Umarım rüzgar olmaz ve yangını kontrol altına alırız."

Cankul, yangın nedeniyle Sarıfakılar'ın Kurular ve Dedekaşı köyünün Musular mahalleleri ile Tilkicik, Sarıçayır ve Dombaydere köylerinin boşaltıldığını belirterek, "3 köy ve 2 mahallenin sakinleri, hayvanları ve traktörleriyle civar köylere götürüldü ve yerleştirildi. Bu köylerde ciddi bir zarar yok. Sarıçayır'da 3 ev yandı. Yangın, Dombaydere köyüne hızla ilerliyor" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'deki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement