Balıkesir Zeytin Sektörüne Umut Veren Adım - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Zeytin Sektörüne Umut Veren Adım

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, zeytin sektörünün büyük tepki verdiği yasa tasarısı için atılan geri adımı büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirterek devletin projelerinde bir devamlılık ve ciddiyet olması gerektiğini savundu.

09.06.2017 17:00

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, zeytin sektörünün büyük tepki verdiği yasa tasarısı için atılan geri adımı büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirterek devletin projelerinde bir devamlılık ve ciddiyet olması gerektiğini savundu. 'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ikinci maddesinin tekrar görüşülmek üzere komisyona gönderilmesi zeytincilik sektörünü umutlandırdı. Kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesiyle ilgili olan maddenin komisyona geri gönderilmesini 'ilk hamle olarak olumlu bir yaklaşım' olarak değerlendiren TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, devletin kararlı olmasını ve belirsizlikleri yok etmesi gerektiğini savundu. Tartışmalara neden olan maddenin meclise 6 defa geldiğini hatırlatan Çetin, "Bir kez daha gelmemesi için tarafların samimi olması lazım. Zeytin sektörüne ciddi bir yatırım yapıldı. İnsanlar yatırımlarının ne olacağını düşünmeye başladı. Şuanda belirsizlik var. Kaygılı ortamdan biran önce çıkılması lazım. Çıkamazsak zeytinciliğimize telafisi olmayan zararlar açabiliriz. Zeytinciler şuanda hasada hazırlanma döneminde. Biz devletin tutumunda devamlılık, tutarlılık, kararlılık bekliyoruz. Zeytincilik mi, madencilik mi? O kadar para harcandıktan sonra bu soruyu sormanın zamanı geçti. Maden başka yerde aransın" dedi.

SEMERCİ, "YASA ORTAK KARARLA ÇIKMALI'

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Hakkı Semerci taslağın hem zeytincilerin, hem sanayicilerin ortak görüşüyle, bilgileriyle ortaya çıkmasını umut ettiğini belirterek "Bizim zeytin ağacımız binlerce yıldır bu bölgelerin kültürüdür. Bu kültürü de yok etmeye kimsenin hakkı yok. Umuyorum yasa tekrar genel kurula geldiğinde 550 milletvekilinin hepsinin oyuyla geçer. Çünkü yasa ortak kararla çıkmalı" dedi. Zeytin üreticisi Osman Baydar, sadece zeytin ağacı olarak değil hiç bir ağacın kesilmesini istemediklerini belirterek, "Hiçbir ağaç kesilmesin. Zeytin ağacı cennet meyvesidir. Komisyona geri çekilmesi biz son derece mutlu etti"diye konuştu. Zeytin üreticisi Zafer Soykara da sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi hakkındaki kanun tasarısının komisyona geri gönderilmesinin kendilerini umutlandırdığını belirterek tam anlamıyla gündemden kalkmasını istediklerini kaydetti.

Balıkesir Zeytin Sektörüne Umut Veren Adım
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Zeytin Sektörüne Umut Veren Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement