Balkonun Davetsiz Misafirleri - Son Dakika
Güncel

Balkonun Davetsiz Misafirleri

Balkonun Davetsiz Misafirleri

Tunceli'de, bir ailenin yıkamak üzere evlerinin balkonuna bıraktığı halının üzerine yuva yapan kumru, bir süre sonra dünyaya gelen yavrularıyla burayı mesken tuttu Ev sakinleri, davetsiz misafirleri rahatsız etmemek için halıya dokunmuyor Süleyman Çetinkaya: "Kuşlar da bizim torunlarımız gibi"

05.09.2013 11:32

HAYDAR TOPRAKÇI - FATMA ÇIRAY - Tunceli'de, bir ailenin yıkamak üzere evlerinin balkonuna bıraktığı halının üzerine yuva yapan kumru, bir süre sonra dünyaya gelen yavrularıyla burayı mesken tuttu.

Süleyman (85) ve Bedriye Çetinkaya (74) çiftinin, yaklaşık 1 ay önce, Moğultay Mahallesi Günel Sokak'ta bulunan evlerinin balkonuna katlanmış ve dik halde bıraktıkları halılarının üzerine bir kumru yuva yaptı. Daha sonra kuluçkaya yatan kumru, iki yavru dünyaya getirdi. Davetsiz misafirlerini rahatsız etmemek için halıya hiç dokunmayan çift, kuşları merakla izliyor.

Süleyman Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kumrunun halıya yuva yapmasına sevindiğini belirtti. Kuşun daha sonra iki yavrusunun dünyaya geldiğini dile getiren Çetinkaya, "Kuşlar da bizim torunlarımız gibi" ifadesini kullandı.

Almanya'da yaşadıklarını ve tatil için Tunceli'ye geldiklerini söyleyen çiftin kızları Haskar Çetinkaya (53) ise "Almanya'ya gideceğiz diye halıları yıkamak için balkona bıraktık. Kuş üzerine yuva yapmış. İçinde yumurta olduğunu da görünce halıya dokunmadık. Yavrular büyüyüp gidince halımızı yıkayacağız" diye konuştu.

Yavruların 8 günlük olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Sabah annesi onları beslemek için geliyor. Onları izlemek çok güzel bir duygu. Bazen sevmek istiyorum ama yapamıyorum. İncitmekten korkuyorum. Günden güne büyüyorlar" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkonun Davetsiz Misafirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement