"Balyoz Planı" Davası - Son Dakika
Güncel

"Balyoz Planı" Davası

"Balyoz Planı" Davası

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1."Balyoz Planı" davasının 104'üncü duruşması başladı.

31.08.2012 11:34

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanıklı

"Balyoz Planı" davasının 104'üncü duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'li milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 194 tutuklu ile 2 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmaya, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli koramiraller Mehmet Otuzbiroğlu ve Kadir Sağdıç ile hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 56 tutuklu sanık ile "Ergenekon" davasından tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Ersöz ve Saygun'un, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında oldukları için duruşmaya katılamadıklarının bildirildiğini söyledi.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir duruşmalara katılamayan Özden Örnek'e

"geçmiş olsun" diyen Diken, Örnek'e uzun süre hastanede yattığını hatırlatarak, mahkemeye gönderdiği 155 sayfalık savunmasını aldıklarını kaydetti.

Diken'in savunma yapıp yapmayacağını sorduğu Örnek, savunma için hazır olduğunu ifade ederek, mahkemeye verdiği 18 klasörü beyan için sunmadığını, bunların arasında yeni deliller gibi konuların olduğunu dile getirdi.

Örnek, 155 sayfalık savunmasını kısalttığını belirtmesi üzerine, Başkan Diken, sunduklarının hepsini okuduğunu söyledi.

Duruşma, Örnek'in esasa ilişkin savunma yapmasıyla devam ediyor.

Muhabir: Hanife Sevinç/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement