Balyoz Sanıklarının Aileleri Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanıklarının Aileleri Eylem Yaptı

Balyoz Sanıklarının Aileleri Eylem Yaptı

Balyoz davasında ceza alan askerlerin yakınları Beşiktaş Meydanı'nda eylem yaptı.

27.10.2012 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davasında ceza alan askerlerin yakınları Beşiktaş Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde ceza alan askerlerin yakınları, cezaevinden gelen mektuplarını okudu.

Balyoz davasında ceza alan askerlerin ailelerinin ve yakınlarının oluşturduğu "Vardiya Bizde Platformu" Beşiktaş Meydanı Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi. Birbirleriyle bayramlaşan aileler daha sonra Balyoz davasından tutuklu olan yakınlarının kendilerine gönderdikleri mektupları okudu.

Babası Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş'ün yazdığı mektubu tutuklu ailelerine okuyan Pelin Gümüş, "Sessiz çığlığımızı cesurca duyurmaya çalışan mağdur ailelerimiz, şu anda bedenimiz Silivri'de, Hasdal'da, Hadımköy'de, Maltepe'de. Esir ama çağdaş, demokratik, laik, yurtsever düşüncelerimiz özgürce soluduğumuz havada, vatanın her köşesinde. Pervasız bir kuş gibi dolaşmaktadır. Sevgili ailelerimiz can yoldaşlarımız çığlığımıza kulak veren gazeteciler ve aziz milletimiz; insanlık onurumuz, özgürlüğümüz, analık, babalık ve kocalık haklarımız bizden çalınmak isteniyor. Buna razı mısınız? Sizler, bizler Silivri'deki vekiller, gazeteciler, bilim adamlarımız Üniversite öğrencilerimiz buna layık mıyız?" diye konuştu.

Grup, daha sonra olaysız dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanıklarının Aileleri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement