Bangladeş'te muhalefetin, ülke çapında başlattığı yolları ulaşıma kapatma eylemleri 4. gününde sona erdi.
Ülkede 18 partili ittifakın lideri, ana muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Parti'nin (BMP) çağrısıyla cumartesi günü başlayan yol kapatma eylemlerinin son gününde, ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen şiddet olaylarında bir kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bugün başkent Dakka'da üç el bombasının atılması sonucu 2 kişi yaralandı.
Ülkenin güney batısındaki Satkhira'da da bu sabah, Çatra Şibir üyeleri ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada vurulan bir Cemaat-i İslami üyesi yaşamını yitirdi. Ölen eylemcinin kimliği, Hafizul İslam olarak açıklanırken, polisin bölgede 7 kişiyi göz altına aldığı belirtildi.
Çitagong, Comilla ve Kustia'da da muhalif eylemcilerle polis arasında çıkan çatışmalarda en az 30 kişi yaralandı. Polis ayrıca Siarajgonj ve Laksmipur dahil olmak üzere farklı bölgelerde 90'dan fazla eylemciyi göz altına aldı.
Bugün sona eren eylem, BMP öncülüğündeki 18 partiden oluşan muhalefet ittifakının, 26 Kasım'dan itibaren yaptığı 5. yol kapatma eylemiydi. Muhalefet eylemi, 5 Ocak 2014'te yapılacağı ilan edilen genel seçimin ertelenmesi ve seçime yeni oluşturulacak, hiçbir partiye bağlı olmayan bağımsız bir hükümetin kontrolünde gidilmesi talebiyle düzenlemişti. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Bangladeş'te Muhalefetin Yol Kapatma Eylemleri Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?