Barbaros Mahallesi'nde Hizmet Mutluluğu - Son Dakika
Güncel

Barbaros Mahallesi'nde Hizmet Mutluluğu

Barbaros Mahallesi\'nde Hizmet Mutluluğu

MANİSA Belediyesi'nin altyapı ve üst yapı çalışmaları yaptığı 12 mahalleden bir tanesi olan Barbaros Mahallesi'ndeki çalışmaları, Belediye Başkanı Cengiz Ergün yerinde inceledi.

17.09.2012 16:01

Mahallelerindeki kaldırım, bordür, yağmur suyu hattı ve bunların akabinde gelecek asfaltlama çalışmaları ile birlikte rahat bir nefes alacaklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Barbaros Mahallesi'nde devam eden kaldırım, bordür ve yol çalışmalarını inceledi. İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Park-Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır, Barbaros Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol ve mahalle sakinleri de eşlik etti. Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol ve mahalledeki çalışmaları yürüten yüklenici firma yetkilisi, Başkan Ergün'e çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Çalışma yürütülen tüm alanları tek tek gezen ve inceleme yapan Başkan Ergün, mahallenin dar sokaklara sahip olmasının işleri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Başkan Ergün'e çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini sunan mahalle sakinleri, uzun yıllardır hizmetten yoksun kalan mahallelerinin bu dönem hayli hizmet aldığını ifade etti.

Vatandaşın sorununu telefonla öğrendi

İnceleme sırasında Başkan Ergün'ün yanına gelen bir esnaf, bulundukları caddeden araçların aşırı hızla geçtiğini, bununla ilgili önlem alınması gerektiğini anlattı. Caddenin girişine hız kesici tümseklerden koyulmasını isteyen esnafın bu talebiyle ilgili Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz'i arayan Başkan Ergün, konunun dilekçe kanalıyla Belediye'ye ulaştığını, Belediye'nin de konuyu İl Trafik Komisyonu'na ilettiğini söyledi.

4488 Sokak gözbebeği oldu

Çevre düzenlemesi tamamlanan 4488 Sokak'ta da incelemelerde bulunan Başkan Ergün'e buradaki düzenleme nedeniyle vatandaşlardan ayrıca teşekkür geldi. Mahalle sakinlerinin sosyal aktivite alanı eksikliği açısından bu çalışmanın önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle kadınların ve çocukların oyun ve spor aletleri nedeniyle bu alanı sıkça kullandıklarını belirttiler.

Hizmetlerden memnunuz

Barbaros Mahallesi için özellikle yağmur suyu drenajının önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, "Şuanda yağmur suyu drenajı hemen hemen bitti. Barbaros'taki birçok sorunumuz da mükemmel bir şekilde halloldu. Önümüzdeki hafta asfalta da gireceğiz. Barbaros'un 4472 ve 4488 numaralı sokaklarında komple asfaltlama başlayacak. Başkanıma teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum çalışanlara. Barbaros'a yapılan bu hizmetlerden ben mahallem adına memnunum. Mahallelinin de memnun olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kadınları sevindiren söz

Başkan Ergün, mahalleli kadınların 4494 Sokak ile ilgili talebiyle de karşılaştı. Boş alanın değerlendirmesiyle ilgili talep üzerine söz konusu alanı inceleyen Başkan Ergün, alanda peyzaj düzenlemesi yapılacağını ve oturma bankları konulacağını söz verdi. Verilen söz karşısında sevinen mahalleli kadınlar, Başkan Ergün'e teşekkürlerini sundu. Mahalle sakinlerinden Kadriye Atmaca isimli vatandaş, "Başkanımızın verdiği söze çok sevindim. Allah razı olsun yerden göğe kadar. Burayı yeşillendirecek. Çok memnunum. Bu sene yolları çok güzel yaptı, park yaptı. Daha ne olsun. Allah razı olsun" dedi.

Mahalleye kreş yapılması için vatandaşlarla görüştü

Barbaros Mahallesi'ne yapılması planlanan Çocuk Kreşi için yaşanan adli sorun ile ilgili de, sorun yaşanan mahalle sakiniyle bir araya gelen Başkan Ergün, "Burada 400-500 çocuğumuz yararlanacağı bir kreş yapacağız. Bu bölgede yaşayan bütün ailelerin çocukları için yapılacak hizmetin engellenmemesi için ben buradayım. Mahalledeki oyun grubunu kaldırarak, yerine kreş yapacağız" dedi. Mahalledeki çocuklarla da sohbet eden Başkan Ergün, kreşin yapılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barbaros Mahallesi'nde Hizmet Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement