'Yan Bakma' Cinayetinin Şüphelileri Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

'Yan Bakma' Cinayetinin Şüphelileri Hakim Karşısına Çıktı

\'Yan Bakma\' Cinayetinin Şüphelileri Hakim Karşısına Çıktı

Adana'da barda 'yan bakma' yüzünden çıkan kavgada bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddia edilen İbrahim Özgün, "Silahı bana doğru tutunca panikledim" diye savunma yaptı.

20.10.2015 11:09  Güncelleme: 11:53

Adana'da eğlenmek için gittiği barda 'yan bakma' yüzünden çıkan kavgada 32 yaşındaki İsmail Akyol'u tabancayla öldürdüğü iddia edilen 24 yaşındaki İbrahim Özgün, yargılandığı mahkemede "Silahı bana doğru tutunca panikledim. Ayağına doğru bir el ateş ettim" diye savunma yaptı.

3 çocuk babası İsmail Akyol, arkadaşları O.K. ve S.B. ile birlikte eğlenmek için geçen 17 Ocak'ta merkez Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde bulunan bir bara gitti. İddiaya göre Akyol, yan masada oturan 32 yaşındaki Ferdi Okuyan'ın kendisine baktığını düşünüp, konuşmak isteyerek dışarı çağırdı.

YAN BAKMA TARTIŞMASI

İkili arasında yan bakma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Arkadaşlarının da araya girmesine rağmen çıkan kavga sırasında Okuyan, Akyol'u kalçasından bıçakladı. Okuyan'ın arkadaşı İbrahim Özgün de tabancayla Akyol'a ateş etti. Akyol göğsüne isabet eden kurşunla olay yerinde öldü. Kaçan İbrahim Özgün ise bir gün sonra silahla birlikte polise teslim oldu. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Özgün, tutuklanırken Ferdi Okuyan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İbrahim Özgün kasten öldürme suçundan ömür boyu, Ferdi Okuyan hakkında kasten yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

İbrahim Özgün, çıkan kavgayla ilgisi olmadığını söyleyen Özgün, "Dışarı çıktığımda İsmail Akyol ile Ferdi ağabeyi tutuyorlardı. Ben İsmail Akyol'un yanına giderek olay çıkmasın ayıp olur buraya eğlenmeye geldik dedim. İsmail Akyol da bana küfür etti. Bu sırada İsmail Akyol, kendisini tutanlardan kurtulmak istiyordu. Silahı bana doğrultarak bir el ateş etti. Ben de bunun üzerine havaya bir el ateş edince İsmail Akayol'u tutanlar bıraktı. İsmail Akyol tekrar silahı bana doğrultunca panikleyerek ayağına doğru bir el ateş ettim" diye savunma yaptı.

Ferdi Okuyan ise İsmail Akyol'un kendisini dışarıya çağırdığını belirterek, "Ferdi Okuyan bana, 'Senin ağabeyimle ne işin var?' dedi. Ben de ağabeyini tanımadığımı söyledim. Ağır küfürler edince kafa attım. Silahını çıkarınca ben de bıçağımı çıkarıp salladım. İsabet edip etmediğini bilmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yan Bakma' Cinayetinin Şüphelileri Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement