Bardakoğlu Sevgisi Salonlardan Taştı - Son Dakika
Güncel

Bardakoğlu Sevgisi Salonlardan Taştı

Bardakoğlu Sevgisi Salonlardan Taştı

Kartepe'de yoğun ilgi gören Bardakoğlu, sohbetinde özgüvenli dindarlığa sahip olunması gerektiğine dikkat çekti.

12.03.2012 19:12

16. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun "Hz. Peygamberin Ahlakı Işığında Aile ve Çocuklar" konulu sohbetini dinlemek isteyen Kartepelilerin sevgisine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki iki salon bile yetmedi.

Kartepe Belediyesi, Kartepe İlçe Müftülüğü ve Marmara Ordulular Derneği işbirliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen 16. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katıldığı sohbete ilçe halkı yoğun bir ilgi gösterdi. İki farklı salonda Kartepelilerin dikkatle dinlediği sohbet programında Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İl Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın, Ak Parti Kartepe İlçe Başkan Vekili Ahmet Atlı, Kartepe İlçe Müftü Vekili Hayati Sakallıoğlu, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Kocaeli Marmara Ordulular Derneği Başkanı Mehmet Çun, Ayvalık Müftüsü Hayri Toksoy, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda 16. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, özgeçmişinin sunumu ardından sohbetine başladı. Aile bir fedakarlıkla, karşılıklı sevgi, saygıyla başladığını belirten Bardakoğlu, kadınlar erkekleri tamamlayan ikinci yarı olduğunu kaydederek "Kadın erkek birbirinin örtüsüdür" dedi. Kadın erkek eşitliğine dikkat çeken Bardakoğlu, kadına yönelik şiddet, kız çocuklarının yaşlı erkeklerde evlendirilmesi konularında açıklayıcı bilgiler verdi. "Genç kızların yaşlı erkeklere verilmesi dinen doğru değildir" diyen Bardakoğlu, ailede denkliğin olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Ailenin çocuğu için iyi bir eğitim alması gerekliliğine dikkat çeken Bardakoğlu, Aile irşad büroları kurulduğunu hatırlattı. Aile değerlerini korumak için ilk öğretmen olan annelerin eğitilmesinin önemine değinen Bardakoğlu, "Nesillerin gerçek muallimi annelerdir. Anneleri eğitemezsek ailelere ulaşamayız. Aile değerlerini korumayız. Aile değerleri bizim en büyük zenginliğimizdir" dedi.

Her evde bir kütüphane olması gerektiğine dikkat çeken Bardakoğlu, "Manevi bilgi eksikliğimizi gidermek için evimizde bir köşe bulunsun. İçinde kuran tefsiri, peygamber hadisleri, dini bilgiler içeren kitaplar olsun. O bizim gözümüz kulağımız olsun" dedi. Anne babanın kendisini yetiştirmesi ile çocuğuna eğitim verebilecek düzeyde olması gerekliliğine vurgu yapan Bardakoğlu, "Sağlam bilgiye, eğitme ve bilince ihtiyacımız var. Bunu sağlayamazsak aileler dağılır" dedi.

Aile bağlarını korumanın büyük aile ortamından geçtiğini kaydeden Bardakoğlu, akrabalık ilişkilerinin parçalanmasına izin verilmemesi gerektiğini dikkat çekti. Müslümanların büyük bir aile olduğunu ve sosyal dayanışmanın da aile değerleri arasından önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Bardakoğlu, "En büyük dayanışma selamlaşmadır. Her birimiz birbirinin eksikliğini örtmelidir. Paylaşmak fakirleşmek değildir. Çocuklarımızı da bu paylaşma duygusuna ortak edin" dedi.

Bini aşkın kişinin katılımı ile gerçekleşen sohbette Bardakoğlu etkili sunumu ile herkesi kendine hayran bıraktı. Program Kartepe İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler ardından plakete töreni ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bardakoğlu Sevgisi Salonlardan Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement