Baro ve İHD Heyeti Çadır Kentte - Son Dakika
Güncel

Baro ve İHD Heyeti Çadır Kentte

Baro ve İHD Heyeti Çadır Kentte

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak çadır kenti ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

07.06.2013 11:28

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak çadır kenti ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Çadır kente gelen heyeti, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Bekir Engül, Mehmet Asutay, Muhasebe Müdürü Yasin Seyhan ve Şanlıurfa AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez karşıladı.

Heyet ilk olarak, çadır kentteki sahra hastanesini ziyaret ederek, hasta olan Suriyeli mültecilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastanede görev yapan doktor ve yöneticilerden bilgi alan heyet, daha sonra A mahallesinde bulunan bir Suriyeli aileyi ziyaret etti. Bir süre onlarla sohbet eden heyet, sohbet esnasında bazı açıklamalarda bulundu. Heyet, market sistemine geçişle birlikte yemek konusunda mültecilerin rahat edeceklerini, yaza yönelik bütün çadırlara vantilatör dağıtılacağını söyledi.

Çadır kent gezisiyle ilgili incelemelerini aktaran Vali Yardımcısı Duman, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Baro Başkanımızın çadır kenti ziyaret taleplerini değerlendiren Valimiz, bu iş için beni görevlendirdi. Baro Başkanımız ve İHD Başkanımızla birlikte çadır kentte incelemelerde bulunduk. Hastanemizi gezdik, sağlık konusunda sıkıntıları dinledik. Özellikle çadır kentimiz market sistemine geçiyor. Misafirlerimiz kendi yemeklerini kendileri yapacaklar; böylelikle daha rahat bir ortam oluşacak. Ayrıca havaların sıcak olması dolayısıyla vantilatör ve buzdolabı eksikliği de giderilecektir."

Şanlıurfa Baro Başkanı Bucak ise, "Sayın Valimizden çadır kenti yerinde ziyaret etmek istediğimizi söyledik. Sayın Valimiz de bu konuda bize gerekli desteği sağladı. Gördüğümüz kadarıyla herhangi bir problem yok burada. İnsanların sağlığını korumak zor bir olay ama hastanede ne gerekiyorsa yapılıyor zaten. Sayın Valimize bu konuda teşekkür ediyorum" dedi.

Açıklamaların ardından, çadır kent içerisinde bulunan eğitim alanı ve resim sergisini ziyaret eden heyet, burada bulunan anaokulu sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Ziyaretlerini tamamlayan heyet, çadır kentten ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baro ve İHD Heyeti Çadır Kentte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement