Bartın Devlet Hastanesinde Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bartın Devlet Hastanesinde Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı

01.07.2016 13:04

Bartın Devlet Hastanesinde merkezi sterilizasyon ünitesinin açıldığı bildirildi.

Bartın Devlet Hastanesinde merkezi sterilizasyon ünitesinin açıldığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, sterilizasyon işleminin bir ürünün içindeki ya da bir cismin üzerindeki bütün mikropların kesin bir şekilde yok edilmek anlamına geldiği anımsatılarak, hastanelerdeki tüm girişimsel işlemlerde cerrahi alet ve malzemelerin temizliği ve sterilizasyonun büyük önem taşıdığı belirtildi.

Bartın Devlet Hastanesinde de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarında yeni sterilizasyon ünitesinin hizmete girdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal edilerek kurulan sterilizasyon ünitesi ile hastaların, antibiyotik kullanım oranlarının ve hastanede yatış sürelerinin kısaltılması hedeflenmektedir. Ultrasonik yıkama özelliğine sahip makinelerde yıkanan malzemeler, daha sonra alanlarına göre ayrıştırılarak, paketleme işlemine geçilmektedir. Paketlenen malzemeler, çift kapılı basınçlı buhar özelliğine sahip otoklav cihazlarına yerleştirilmektedir. İşlemi biten malzemeler steril alanda görevli personel tarafından depolanarak ilgili kliniklere teslim edilmektedir. Yeni üniteyle cerrahi aletlerin sterilizasyonu daha sistematik bir hale getirilmiş, sorumlu personelin gözetiminde ünitede çalışan personel sayısı yüzde 50 oranında artırılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın Devlet Hastanesinde Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika


Advertisement