Bartın - Dolandırıcılık İddiası Kamerada - Son Dakika
Güncel

Bartın - Dolandırıcılık İddiası Kamerada

Bartın - Dolandırıcılık İddiası Kamerada

Dolandırıcılık iddiası kameradaBARTIN'da, başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırdığı iddia eden, kimliği belirsiz şahıs satın aldığı GSM hattı üzerinden 4 bin lira değerinde akıllı telefon ve tablet aldı.

28.05.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolandırıcılık iddiası kamerada

BARTIN'da, başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırdığı iddia eden, kimliği belirsiz şahıs satın aldığı GSM hattı üzerinden 4 bin lira değerinde akıllı telefon ve tablet aldı. O anlar işyerinin güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

Olay, 2 ay önce bir cep telefonu bayisi dükkanında yaşandı. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi, çaldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, bir cep telefonu bayisini gitti. Burada ilk olarak faturalı hat satın aldı. Daha sonra, aldığı hat üzerinden başka bir telefon bayiine giderek, aylık faturaya ek taksitlerle satılan taahhütlü 4 bin lira değerinde bir akıllı telefon ile tablet aldı. Başkasının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırılarak, yapılan dolandırıcılık olayı 1 ay sonra ortaya çıktı.

Dolandırıcılık yöntemine maruz kalan Ramazan Bayoğlu, dolandırıcılığı e-devlet sistemine girdiğinde üzerine kayıtlı akıllı telefon olduğunu görmesiyle fark etti. Bayoğlu daha sonra Bartın'a gelerek, gerçek kimliği ile durumu bayi yetkililerine bildirdi. Bayi yetkilileri ve Bayoğlu, dolandırıcılık yaparak, kayıplara karışan kişi hakkında Bartın Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulundu. Bayide GSM hattı alırken işyerinin güvenlik kameralarınca görüntülenen şahsın yakalanması için polis çalışma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın - Dolandırıcılık İddiası Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement