Barzani AK Parti Kongresi İçin Geldi - Son Dakika
Güncel

Barzani AK Parti Kongresi İçin Geldi

Barzani AK Parti Kongresi İçin Geldi

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, AK Parti kongresi için Ankara'da.

29.09.2012 23:23  Güncelleme: 11:21

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi.

Barzani'yi Esenboğa Havalimanı'nda Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ve diğer ilgililer karşıladı. Buradan kalacağı otele geçen Barzani, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde hazır bulunacak.

AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'ndaki kongresinin saat 10.00'da başlaması bekleniyor. Kongreye Barzani'nin yanı sıra aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in de aralarında bulunduğu, yurt dışından 200'e yakın devlet adamı ve siyasetçinin katılması bekleniyor.

İKİ ONUR KONUĞU

AK Parti'nin kongre için 2 onur konuğu bulunuyor. Partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ömer Çelik'in davet ettiği 4 onur konuğundan ikisi kongrede yer alacak. Kendisini yakarak Arap Baharı'nı başlatan Muhammed Bouazizi'nin annesi ve kız kardeşi ile Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman yarın kongrede hazır bulunacak.

İsrail ordusuna ait tankın ezerek öldürdüğü ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi ile Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ailesi ise mazereti olduğu için daveti kabul etmedi.

 

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Barzani AK Parti Kongresi İçin Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement