Başarılı insan önce kendine inanmalı - Son Dakika
Güncel

Başarılı insan önce kendine inanmalı

Başarılı insan önce kendine inanmalı

9. Kocaeli Kitap Fuarında açılışın ardından söyleşi ve programlar tüm salonlarda başladı.

13.05.2017 16:33  Güncelleme: 16:35

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 9. Kitap Fuarı'nda açılışın ardından tüm salonlarda söyleşiler kitapseverlerin yoğun katılımı ile başladı. Fuarın ilk gününde Karamürsel alp salonunda gerçekleştirilen Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği programda Eğitimci Yazar Durmuş Koç "Başarı ve Özgüven" konulu konuşması ile konuk oldu.

KOÇ, "BAŞARILI İNSAN İHANET ETMEZ"

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği programda konuşan Eğitimci Yazar Durmuş Koç "Başarılı insan çalışkan, özgüvenli ve azimli insandır. Bir insan kendisini önemsemez değer vermezse, kendi değerini kaybeder. Sizin değeriniz çok önemli, önce sizin değeriniz sonra başkasının değeridir. Başkasının başarısına hayran kalabiliriz ama belki de bizim birçok başarımızda başkaları tarafından kıskanılıyordur. Başarılı insan ihanet etmez yaptığı işi çıkar amaçlı değil menfaatsiz yapar dedi.

"İNSANLIK ADINA ÇIĞIRLAR AÇTIK"

Güzel anlayan ve dinleyen insan hayatta başarılı olur diyen Durmuş Koç, "Bazen ummadığınız kişiden aldığınız ufak bir öğüt bile çağlara ışık saçacak bilgiler verir. Başarılı insan, güveni sağlam insandır. Herkesi dinleyip ders alan kişi başarılı olur. Güzel anlayan güzel yapar, güzel yapan insan başarılı olur, başarılı olan da bulunduğu dünyaya faydalı olur. Bizler Türk toplumu olarak tarihi değerlere değer vererek onları üstün tutarak insanlık adına çığırlar açtık dedi.

"HEDEFİ SEÇ HAREKETE GEÇ"
Başarıya giden ilk adımın karar vermek olduğunu ifade eden Koç, Özgüveni tam olan insan başarıya ilk adımlarını atarak hedefine ulaşmaya başlar. Başarılı insan hedefi seçer ve harekete geçer. Başarılı insan yaptığı işi en güzel şekilde yaparak gönüllerden çıkmayan ve sonsuza kadar yaşayan insandır diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AYDIN "İNS anları AHMETLER"

Günün ikinci programında yine Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği söyleşide "Bildiğimiz Konular" adlı konuşması ise eğitimci yazar Aydın Aydın oldu. "İNS anları Ahmetler" kitabının yazım aşamalarını ve kitabın içeriğini okurları ile paylaşan Aydın, insan zamanın içine girdiği zaman hayatın tümü ile insan olur dedi.

AKDAŞ "ÖNCE KENDİ HAYATINIZDA LİDER OLUN"

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Alp Akdaş Aıesec'in düzenlediği söyleşide "Genç Lider" konulu konuşma yaptı. Lider dendiği zaman ilk akla siyasi ya da dini liderlerin geldiğini ifade eden Akdaş; yaşadığımız her an her ortamda birçok şeyle mücadele ediyoruz. Her an bir şeyler yapmak için takım oyunu oynuyoruz ve belki de liderlik yapıyoruz" dedi. Türkiye'de genç nüfusun büyük çoğunluğunun hayal kurmadan yaşadığını ifade eden Akdaş, "Genç lider olmanın en önemli özelliği çok hızlı hareket etmek ve öncelikle kendi hayatımızda lider olmaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarılı insan önce kendine inanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement