YTÜ'de, Başarılı Kadınlar İşte Kadın Olmayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

YTÜ'de, Başarılı Kadınlar İşte Kadın Olmayı Anlattı

YTÜ\'de, Başarılı Kadınlar İşte Kadın Olmayı Anlattı

Azra Akın ve Songül Öden, Yıldız Teknik Üniversitesinde iş ve sosyal hayatta başarılı kadın olmaya dair önemli tüyolar verdi.

02.01.2014 10:19

Başarılı kadın CEO'ların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmış kadın sanatçılar Azra Akın ve Songül Öden, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde iş ve sosyal hayatta başarılı kadın olmaya dair önemli tüyolar verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü Women in Engineering Komitesi tarafından düzenlenen 'İş'te Kadın 2013'etkinliği, sektöründe başarılı kadınları öğrencilerle buluşturdu. YTÜ Davutpaşa Kampüsü, Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda, Nivea Beiersdorf Turkey ile Bilge Adam'ın sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte başarılı kadın CEO'ların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmış kadın sanatçılar Azra Akın ve Songül Öden, gençlere iş ve sosyal hayatta başarılı kadın olmaya dair önemli tüyolar verdi.

KADIN CEO'LARIN GÖZÜYLE İŞ'TE KADIN OLMAK

Etkinlikte öğrencilerle ilk buluşan Limango'nun Ceo'su Gülfem Toygar, öğrencilik hayatından ve şu an ki konumuna gelene kadar edindiği deneyimlerden, geçtiği yollardan ve kadın olmakla ilgili karşılaştığı olumlu-olumsuz durumlardan bahsetti. En Yenilikçi Moda Girişimi Vitringez.com'un kurucu ortağı ve CEO'su Natali Yeşilbahar ise gerçekleştirdiği renkli,canlı ve etrafa pozitif enerji veren sunumuyla üniversite öğrencilere girişimcilik yolunda ilham kaynağı oldu. Microsoft'tan Sinem Eylem Arslan interaktif bir sunumla 'Duygusal Zeka'nın iyi bir lider olmak için geliştirilmesi gereken bir özellik olduğundan bahsetti. İlk gün 'Sosyal Medyada Kadının Gücü' paneli ile son buldu.

Panelistlerden İpek Aral Kişioğlu (kaynagiminsan.com) blog hayatına nasıl geçiş yaptığından ve blog yazmanın onu ne gibi yeni iş olanaklarıyla karşılaştırdığından bahsederken gençlere mutlaka blog yazmayı denemelerini önerdi. İş yaşamı ve insan kaynakları hakkında yazdığı bloglarıyla Selin Yetimoğlu (selinyetimoglu.com) ve Twitter Fenomeni, blogger, kitap yazarı Pelin Dündar genç yaşta imza attıkları başarılarla üniversite öğrencilerine örnek oldu.

Fütürist Ufuk Tarhan 'Geleceğin Meslekleri' konulu sunumunda gençlerin meslek hayatlarına bambaşka pencerelerden bakabilecekleri püf noktalara değindi. ABB'den Nida Öztürk 'Sınır Tanımayan Sunumu' ile başarılı kadın profilini tekrar gözler önüne serdi. Oracle Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Pınar Rua Aksu ise mühendislik öğrencilerine 'Bilişimin Dünü ve Bugünü' konulu sunumunda bilişim sektöründe kadın olmak ve bilişim sektörü içinde olmaktan bahsetti.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Azra Akın ve Songül Öden, samimi sohbetleriyle gençlerin gönlüne bir kez daha taht kurdu. Özellikle kendi öğrencilik yıllarından ve gerek öğrencilik gerek meslek hayatlarındaki kadın olmanın güçlüklerine değinen sanatçılar, etkinliği muhteşem bir finalle sona erdirdi. Azra Akın ve Songül Öden böyle bir etkinlik düzenledikleri için öğrencileri tebrik ederken, Yıldızlı öğrencilerin kendileri için hazırladıkları plaketi de kabul etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YTÜ'de, Başarılı Kadınlar İşte Kadın Olmayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement