Başbakan Löfven'e Kendi Ülkesinin İmalatı Olan Araç Yasak - Son Dakika
Güncel

Başbakan Löfven'e Kendi Ülkesinin İmalatı Olan Araç Yasak

Başbakan Löfven\'e Kendi Ülkesinin İmalatı Olan Araç Yasak

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, başbakanlık makam aracı olarak kendi ülkesinin imalatı olan son model bir araç kullanmak istedi.

31.08.2015 17:19

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, başbakanlık makam aracı olarak kendi ülkesinin imalatı olan son model bir araç kullanmak istedi. Ancak gizli servis SAPO, Volvo'nun zırhlı araç üretmediğini öne sürerek Başbakan Löfven'in yeni model Volvo'ya binmesini yasakladı. SAPO, yasağın nedenini, Volvo'nun zırhlı araç üretmemesini gösterdi.

Başbakan Löfven, basına yaptığı açıklamada: "Ben bir İsveçli başbakan olarak kendi imalatımız Volvo'ya binmek isterim. Volvo çok büyük aşamalar kaydetti. Ama güvenliğimden sorumlu kişilerin kararlarına da uymak zorundayım" dedi.

Volvo firması, Başbakan Löfven için SAPO'nun kriterlerine uygun araç yapmaya söz verdi. Volvo Avrupa şefi Anders Gustafsson: "Koruma amaçlı araç üretmek için başka ülkelerdeki araba firmalarından teklifler var. Biz daha önce bu konuda bir girişimde bulunmadık ama bundan böyle bulanacağız. Değişiklikler yapacağız. Başbakan Löfven'in ileride Volvo marka zırhlı araç binme ümidi tamamen yok olmadı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Löfven'e Kendi Ülkesinin İmalatı Olan Araç Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement