Basın Konseyi'nden 2 İstifa - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi'nden 2 İstifa

Basın Konseyi\'nden 2 İstifa

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Hasan Sınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ, görevlerinden istifa etti.

19.09.2012 20:48

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Hasan Sınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ, görevlerinden istifa etti.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, Yüksek Kurul aylık toplantısının konsey merkezinde gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantı sonunda Yüksek Kurul Üyesi Gökmen Karadağ ile Genel Sekreter Hasan Sınar'ın görevlerinden ayrıldıklarını açıkladıkları kaydedildi.

Gökmen Karadağ ise yaptığı açıklamada, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in Hatay'daki basın toplantısında, "Bize maalesef devletin sağlık ambulansları içinde silah taşındığını gösteren fotoğraflar verildi" diyerek gösterdiği fotoğrafın gerçek çıkmadığını anımsatarak, bunu daha sonra Birgit'in de kabul ettiğini bildirdi.

Basın Konseyi'nin bugünkü toplantısında, bu durumun telafisi adına bir açıklama yapılması ya da bir adım atılması yönünde teklifte bulunduğunu kaydeden Karadağ, teklifinin oylamada çok az destek görüp reddedildiğini ifade etti.

Karadağ, "Bu konuda yaptığım çıkışla en tutarlı davranış şeklinin istifa olduğuna karar verdim. Hatay'da olup bitenlere duyarlılık gösterilmesi, soruşturulmayı hak eden iddiaların üzerine gidilmesi paylaştığım bir duygudur ama konseyin bunu kurumsal olarak yanlış bir iletişimle gerçekleştirdiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi'nden 2 İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement