Başkan Durak'ın Çabası Dünyada Bir İlke İmza Attırdı - Son Dakika
Güncel

Başkan Durak'ın Çabası Dünyada Bir İlke İmza Attırdı

Başkan Durak\'ın Çabası Dünyada Bir İlke İmza Attırdı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, ayağını kaybeden bir sokak kedisini ayağa kaldırma çabası, dünyada bir ilke imza attırdı.

20.03.2014 10:54

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, ayağını kaybeden bir sokak kedisini ayağa kaldırma çabası, dünyada bir ilke imza attırdı. Sevimli dostunu tedavi ettirmek için çalmadık kapı bırakmayan Başkan Durak, çareyi Karşıyaka'da özel bir klinikte buldu. Dünyada ilk kez uygulanan özel bir yöntemle ön bacağına protez takılan sevimli kedi, artık adeta yeniden doğmuşcasına koşup, oynuyor.

4 yaşında olduğu tahmin edilen sevimli sokak kedisi "Le Chat Botté"nin geçmişine dair çok fazla şey bilinmiyor. Bilinen hikayesi ise, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın evinin bulunduğu apartmanı kendisine mesken tutmasıyla başlıyor. Başkan Durak'ı her sabah "günaydın" dercesine uğurlayıp, akşamları gelmesini dört gözle bekleyen sevimli kedi, bir gün ortadan kaybolur. Birkaç gün sonra geri geldiğinde ise, kan revan içindedir. Başına ne geldiğine dair en ufak bir bilgi olmayan sevimli dostunu tedavi ettirmek için önce Karşıyaka Belediyesi Veteriner Polikliniği'ne götüren Başkan Durak, buradaki ilk tedavi sonrasında, kopan ön bacağı için de harekete geçer.

Uzun arayışlar sonunda, Bostanlı'daki VET Academia isimli özel kliniğin sahibi genç iki Veteriner Hekim Dr. Onur Derincegöz ile Dr. Abidin Atasoy, Başkan Durak'a sevimli sokak kedisini yeniden ayağa kaldırabilecekleri müjdesini verdi.

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen yöntemle, önce kopan bacaktaki kemiğe implant yerleştiren hekimler, bir ay sonra gerçekleştirilen ikinci aşamada da, Ortho-Pet firması tarafından üretilen özel çizme şeklindeki protezi taktı. Operasyonlara çok hızlı uyum sağlayan sevimli kedi, tedavi sürecinde bir de isim sahibi oldu. Kliniğe gelen hayvan severlerden biri tarafından kediye, Fransızca'da Çizmeli Kedi anlamına gelen "Le Chat Botté" adı verilir.

Protez takılmasının ardından hemen yürümeye başlayan sevimli dostu "Le Chat Botté"yi ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkan Cevat Durak, "Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Bir gün ansızın ortadan kayboldu. Geri döndüğünde ise, çok ağır yaralıydı. Karşıyakalı gencecik 2 veteriner hekimimiz imdadımıza koştu. ve Le Chat Botté bugün yeniden koşup oynayabiliyor. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu yöntem, sokaklarda acı olaylar yaşayan can dostlarımıza umut olacak" dedi.

Başkan Durak, hayvan severlere bir de çağrıda bulundu: "Le Chat Botté çok zeki bir kedi. Operasyon sonrasında artık sokakta yaşaması çok kolay olmayacak. Bu nedenle, bir kedi sever tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Onu yuva sahibi yaptığım zaman içim rahatlayacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Durak'ın Çabası Dünyada Bir İlke İmza Attırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muallapsk: Eh! Karşıyaka sakinlerini yıllardır işgallerden kurtaramadığı kaldırımlarda vatandaşları engelli hale getiren sayın durak,günahlarını affettirmeye çalışıyorsa ne ala! Allah affetsin! Ama canı yakılan Karşıyakalılar onu asala affetmeyecek. 1 0 Yanıtla

Advertisement