Başkan Ergün'den Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün'den Önemli Açıklamalar

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Havuzlu Çarşı esnafıyla bir araya geldiği toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

21.07.2017 09:01

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu büyük ihalelere yapılan itirazları değerlendiren Başkan Ergün, "Bu itirazların amacı Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet yapmasın veya geciktirilsin. Seçimlere 19 ay gibi bir süre kaldı. Bu itirazlar, bu projelerin seçimlerden önce bitirilmemesi ve bazı yatırımların geciktirilmesi noktasında planlı olarak yapılıyor" diye konuştu.

Son dönemde de bilinçli olarak bazı kesimler tarafından düğmeye basıldığını ve önemli projelerin önüne geçilmeye çalışıldığının altını çizen Başkan Ergün, "Bunlardan birisi de Turgutlu'ya yapacağımız 1,2 kilometrelik kavşak projesi. İki ay önce ihalesi yapıldı. İhaleye 23 firma girdi. Katılımın fazla olduğu ihale oldu. 53 milyon TL'lik bir ihaleydi bu. Bu projeye itiraz yapıldı. Kamu İhale Kurumu'na gitti. İkincisi ise il genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan yolların asfaltlanması ihalesiydi. Üç senedir aynı sıkıntı karşımıza çıkıyor. 2015 yılında itiraz edildi. Kamu İhale Kurumu'ndan 6 ay geciktirildi. 2015 Ekim ayında Kamu İhale Kurumundan aldığımız haklı dönüşün ardından 6 ay zaman kaybettik. 1 buçuk ay asfalt yapabildik. 2016 yılında da yaklaşık 200 milyonluk asfalt ihalesine çıkıldı. Yine itirazlar karşımıza çıktı. Bu süreçte 2 bin 400 km'lik yolun asfaltını yani hedefimizin yüzde 80'inin yaptık. Ancak iş yeniden durduruldu. Bu iki yıllık sürede sorumluluk alanımızda bulunan 5 bin kilometrelik yolun 2 bin 800 kilometresini asfalt yapabildik.

"20 YILDIR BU İŞİN EKMEĞİNİ YİYENLER BİZE SALDIRMAYA BAŞLADI"

Son dönemde ihaleleri kazanamayan bir firma sahibinin kendisine ve kuruma yönelik eleştirilerine de karşılık veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "2017 yılına geldik. Manisa'da Adil Aygül zamanında, Bülent Kar zamanında, bizim göreve geldiğimiz Manisa Belediyesi'nin 5 yıllık döneminde bütün asfalt işlerini yapan Hüseyin Genç, yani Manisa'da 20 yıldır ekmek yiyen bu kişi son asfalt ihalelerini alamadığı için bize saldırmaya başladı. Bakın son asfalt ihalesine 23 firma girdi. Bu firmalardan birisi de Hüseyin Genç'e ait firmadır. Bize karşı yaptığı açıklamalardan dolayı kendisine suç duyurusunda bulundum. Bu haberleri yapan gazete hakkında ve yazarı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Herkes yargının karşısında gerekli hesabı verecektir" şeklinde konuştu.

"İHALELERİMİZİN HEPSİ YASALAR ÇERÇEVESİNDE YAPILIYOR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihalelerin hepsinin yasalar çerçevesinde yapıldığını ifade eden Başkan Ergün, "Bizim yaptığımız ihalelerin hepsi yasalar çerçevesinde yapılıyor. Emniyet mensuplarının gözetiminde, kameralara çekilerek açık ve net bir şekilde şeffaf olarak yapılıyor. "Ben buradan ekmek yiyemedim" diyerek bize saldıranlar yasalar karşısında hesabını verir. Yılmaz Gençoğlu'da şahsi olarak kendi davasını açtı" dedi.

"İŞLERİNİ KAYBETTİĞİ İÇİN YAPIYOR"

Konuşmasına örnekler vererek devam eden Başkan Ergün, "Biz kendilerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendi kurduğu, oğlunun kurduğu firmalara verdiği asfalt ihalelerini sormuyoruz. Hüseyin Genç'in itham ettiği firma, Demirci- Selendi Karayolunun asfaltıyla birlikte Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ni yapan firmadır. Söylenecek olduktan sonra çok şey var. Herhalde kendisi karayolları ile ilgili işlerini de kaybettiği için bu tür söylemler içerisine girdi

"BÜYÜKŞEHİR HİZMET BİNASI PROJESİ'NE DE İTİRAZ EDİLDİ"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eski garajın olduğu bölgeye yapacağı hizmet binası projesine de itiraz edildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Bunun dışında eski garaja yapacağımız projemiz var. Türkiye'nin bir numarası Emre Arolat tarafından çizilen proje. 165 bin metrekarelik bir inşaat. Bunun sadece 35 bin metrekaresi Büyükşehir binası olacak. Geriye kalan 130 bin metrekarenin, 85 bin metrekaresi yerin altında bin 800 araçlık otopark. Üstünde bin tezgahlık pazaryeri. Halkımızın kullanacağı alanlar. Bin 200 kişilik salon, 800 kişilik salon, 600 kişilik salon, 2 tane de 200 er kişilik salonlar. Müze kısmı var. 40 taneye yakın dükkan var. İçinde yok yok. Bunun ihalesine çıktık. 411 milyon maliyetli 25 firmanın katılımıyla yapılan bu ihaleye de itiraz edildi. Birileri düğmeye basıyor ve bu itirazlar yapılıyor. Düğmeye kimler basıyor sizler iyi biliyorsunuz. Siyasi olarak yapılıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün'den Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement