Başkan Ergün Garaj Esnaflarını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Garaj Esnaflarını Ağırladı

Başkan Ergün Garaj Esnaflarını Ağırladı

Cengiz Ergün, Yeni Otogarın tamamlanmasıyla birlikte mevcut garajda bulunan esnafın durumu ile ilgili olarak garaj esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

25.07.2013 10:46

Mevcut garajda bulunan esnafa Yeni Otogar'da yer vermelerinin kanunen mümkün olmadığını ifade eden Başkan Ergün, "Daha önce de söyledik. Kimseyi mağdur etme düşüncesinde değiliz. Sizlere yılbaşına kadar yine süre veriyoruz. Bu süre içinde yeni dükkân arayışına girebilirsiniz. Hemen yarın boşaltın diye bir baskımız yok. Ayrıca Yeni Otogar'da bulunan dükkânların ihalesine de girebilirsiniz" dedi.

Yeni Otogarın tamamlanmasına az bir süre kala mevcut garajda bulunan esnafların durumu hakkında Manisa Belediyesi Encümen Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Ergün'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Funda Solak, Emlak ve İstimlak Müdürü Hüseyin Şaşmaz, Hukuk İşleri Müdürü Cemile Uysal ile birlikte garaj esnafları ve avukatları katıldı. Toplantı öncesinde ilk sözü Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil aldı. Mevcut garajın olduğu bölge ile ilgili daha önce proje yarışması yapıldığını hatırlatan Açıkdil, "Ancak büyükşehir yasasıyla birlikte bu projede bazı değişikliklere gidildi. İlk etapta sadece büyükşehir belediyesine hizmet verecek birimleri burada bulunduralım düşüncesi oluştu. Diğer belediye birimlerini de ikinci etabı yaptığımız zaman taşırız dedik. Oradaki esnaf arkadaşlarımızın yarısına tebliğ edilmesi bundan kaynaklanıyor. Yani tebligat onlara neden gitmedi, bize neden geldi problemi burada kaynaklanıyor. Bu konuları sizlere anlatmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik" diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak ise Yeni Otogar alanında mevcut garajda bulunan esnaflara yer vermelerinin kanuni açıdan mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu nedenle herhangi bir tahsis söz konusu değil. Ancak biz sizlerin mağdur olmaması için mevcut yerlerinizi proje aşaması tamamlanana kadar kullanmanız amacıyla mecliste görüşeceğiz" dedi.

"Sizlerle Yerel Seçim Öncesinde Görüştüm"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yerel seçimler öncesinde garaj esnafını ziyaret ederek bu konularla ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu hatırlatarak, "O zaman bu konu polemik konusu yapıldı. Benimde o günün şartlarında en az iki üç yıl buraya sıranın gelmeyeceğini söyledim. Bu süreç içerisinde mevcut yerlerinizde kalabileceğini sizlere ilettim. Ancak Azmi beyinde söylediği gibi mevcut garajın olduğu bölgeye yapılacak belediye hizmet binası ile ilgili ulusal çapta bir proje yarışması yapıldı. Yapılan bu proje yarışmasında 116 proje içerisinden projeler seçildi. Ancak büyükşehir yasasıyla birlikte bazı değişikliklere gidildi. Sonuç itibariyle yılbaşına kadar o bölgeye yapılacak projenin ihale sürecini tamamlama düşüncesindeyiz.

"Kimseyi Mağdur Etme Düşüncesinde Değiliz"

Göreve geldikleri günden bu yana 4 yıl 3 ay gibi sürecin geride kaldığının altını çizen Başkan Ergün, "Geride kalan bir 8 aylık süremiz var. Şimdi iki etaba böldüğümüz mevcut otogar alanına yapılacak proje ile ilgili hazırlıklar başladı. Ancak kesin uygulama projelerine daha başlanmadı. Bununla ilgili de belli bir prosedür var. Bir projenin çizilmesi üç dört aylık bir süreyi alabilir. Yani bu projenin yapılması, ihale süreci nerden baksanız 4-5 ay bir süreci kapsayabilir. Diyelim ki yılbaşına kadar bu projeler bitirildi. Kalan 5-6 aylık süre için konuşuyorum. Ondan sonra inşaat projesinin yani inşaatın yapılma ihalesi prosedürü başlayacak. Bu süre seçimden önce yetişir mi bana göre biraz zor görünüyor. Yetişebilirse seçim öncesi ihalesini tamamlama niyetindeyiz. Ama şubat olur, ama nisan olur. Seçim sonrasına da kalabilir. Bu prosedürü tamamladıktan sonra da itiraz süreleri var. Ancak bu süre içerisinde sizler yine yerlerinizde oturmaya devam edin. Bununla ilgili Eylül ayında yapılacak mecliste de gerekli kararları alacağız. Burada hiçbir esnaf arkadaşımızı mağdur etme düşüncesinde değiliz" şeklinde konuştu.

"Yapılacak Hizmetten Manisa Yararlanacak"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün yapılacak hizmetten bütün Manisalıların yararlanacağını ifade ederek, "Sonuçta bir hizmet yapılacak. Bu hizmeti de Manisa'ya kazandırma düşüncesindeyiz. Ama süreci dediğim gibi hangi aya tekabül edecek bunu şu anda kestirmek mümkün değil. Bu nedenle sizlerin bir arayış veya hazırlık aşamanızda olmanız gerektiğine de inanıyorum. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yeni Otogar da sizlere dükkânları tahsis edebilmemiz kanuni açıdan mümkün değil. Geldiğimiz günden bu yana geçtiğimiz dönemde yapılan tahsisleri biz meclis kararıyla uzatmıştık. Ancak yapılan şikâyetler sonucunda hem geçtiğimiz dönemin meclis üyeleri, hem de bu dönem meclis üyeleri mahkemede yargılanıyor. O açıdan hiçbir yeri kamu yararına olan derneklerin dışında, hiçbir şekilde tahsis etmeye kanunen yetkimiz yok" dedi.

"Yeni Otogarda Dükkânlar İhaleyle Verilecek"

Başkan Ergün yeni Otogar da işyerlerinin yapılacak olan ihale sonucunda verileceğini ifade ederek, "Bilindiği üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu var. Bu ihale kapsamında dükkânların hepsinin bedelleri belirlenecek. Bu bedeller belirlendikten sonra ihaleye çıkılacak. Bu ihaleye de 76 Milyon Türk vatandaşı katılabilir. Bu ihaleyi de Yeni Otogarın bitimine yakın bir zamanda yapacağız. Bunlar sizlere de duyurulacak. Sonuç itibariyle Yeni Otogarın kiralaması bu şekilde oluyor. Bunun da bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

"Bu Konunun Siyasi Boyutlara Taşınması Yanlış"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in garaj esnafını ziyaret ederek yaptığı konuşmalara da değindi. Konunun medyaya da yansıdığını hatırlatan Başkan Ergün, "Sayın vekilimiz "Kimse mağdur edilmesin uyarıyorum. Biz karıncayı ezdirmeyiz, karıncanın yanında kardeş CHP vardır" gibi söylemlerde bulunmuş. Biz bugüne kadar kimseyi ezmedik. Ezmek içinde mücadele etmedik. Halkımızın lehine olacak her türlü çalışmada kanuni çerçeve içerisinde hareket ettik. Bu konunun siyasi boyutlara taşınmasını da doğru bulmuyorum. Biz burada kamuyu temsil ediyoruz. Bu açıdan da hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Kimse bizi hukukun dışına çıkaramaz. Onlarda bizim yerimizde olsalar aynı uygulamayı yapmak zorundalar. Uygulamadığınız takdirde hakkınızda soruşturma açılıyor. Bunu da ifade etmek istedim" dedi.

Garaj Esnaflarını Dinledi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından garaj esnafları ile birlikte avukatları söz aldı. Mevcut garaj alanında yapılacak projenin başlamasına kadar kendilerine süre verdiği için Başkan Ergün'e teşekkür eden esnaflar, mevcut yerleri karşılığında Yeni Otogar da yer alamayacak olmalarının kendilerini sıkıntıya sokacağını söylediler.

AVM Yapılsaydı Bölge Esnafı Biterdi

Esnafların sıkıntılarını tek tek dinleyen Başkan Ergün, Belediye Hizmet Binasını mevcut garajın olduğu bölgeye yapma nedenlerinin de, o bölgede ki esnafların garajın taşınmasından etkilenmemelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Eğer orada garajın taşınmasının ardından bir Alışveriş Merkezi Projesi olsaydı, sadece garaj etrafı değil Yeni Cami'ye kadar uzanan bölgede esnaflarımız etkilenirdi. Bu bunu da düşünerek esnafın etkilenmemesi için bu projeye engel olduk. Bununda bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Garaj Esnaflarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement