Başkan Ergün Manisa'nın Tanınmış İsimleri ve Dostlarını İftarda Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Manisa'nın Tanınmış İsimleri ve Dostlarını İftarda Ağırladı

Başkan Ergün Manisa\'nın Tanınmış İsimleri ve Dostlarını İftarda Ağırladı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Manisa'nın tanınmış isimleri ve önde gelenleriyle eski milletvekilleri, belediye başkanları ve dostlarına Sultan Kafe'de iftar verdi.

25.07.2013 17:04

Birlik ve beraberliklerin pekiştiği Ramazan ayında dostlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Ergün, "Bu birlikteliklerimizin önümüzdeki dönemde de sağlık ve sıhhat içerisinde devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Mübarek Ramazan ayında konuklarını iftarda ağırlamaya devam eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın tanınmış isimleri ile önde gelenleri, eski belediye başkanları ve dostlarına Sultan Kafe'de iftar verdi. İftara MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Yargıtay Üyesi Ali Suat Ertosun, DP eski İl Başkanı Ümit Canuyar, Eski Belediye Başkanları Ertuğrul Dayıoğlu ve Zafer Ünal, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ve Funda Solak, hayırsever Halil Yurtseven, işadamları Tarık Almış, Erdinç Yumrukaya, Kamber Atabey, Üzeyir Dindar, sanayici ve iş adamları, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeği sonunda okunan duanın ardından misafirlerine yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayının birlik beraberliklerin pekiştiği bir ay olduğunun altını çizerek, "Bu güzel birlikteliklerin, bu kardeşliklerin önümüzdeki yıllarda da sağlık ve sıhhat içinde devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Dev Projelerin Açılış Arefesindeyiz

Konuşmasında göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları hizmetlere değinen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "2009 yılı Mart ayından itibaren 4 yıl 3 ayı geride bıraktık. Artık son 8 aylık bir süre içine girdik. Bu 8 aylık süreyi de bu güne kadar nasıl olduysa hizmetlerimizi hiç aksattırmadan, en güzel şekilde Manisa halkının mutluluğu ve huzuru için sürdürerek tamamlayacağız. Bizler hiçbir ayrım gözetmeden, hiçbir mahalleyi ayırmadan 57 mahallenin her türlü istek ve taleplerini yerine getirdiğimiz kanaatini taşıyoruz. Bunu da mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bizzat sözleriyle ifade etmelerinden biliyoruz. Her hafta yaptığımız bu mahalle toplantılarında, vatandaşlarımızın bize sevgi dolu bakışları ve bizden memnun olduklarına dair sözleri bugünlerde çok daha fazlasıyla bize yansımaya başladı. Tabii son 1-1,5 yıl içerisinde de Manisa'da artık çok daha büyük projelere imza atma noktasında gayret ve çabalarımız var. Bunun en önemlisi 9 veya 10. ayda bitirme noktasına geleceğimiz, şuan peyzajlarına başlanılan yeni oto terminal binasını Manisamız'a kazandırma arefesinde olmamızdır. Ayrıca bayram sonrası inşallah ilave köprüsünün yapılmasından dolayı geciken Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağını da tamamlayarak güzel bir kavşağı halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Kent Park Projesi'nin Startı Verildi

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında çalışmalarına başlanılan Kent Projesi'ne yönelik de bilgi verdi. Başkan Ergün, "Mevcut ihalelerine itiraz edilerek, yaklaşık 4-5 aylık süreyi bize kaybettirme noktasında olan ve KİK'ten gelen kararları beklediğimiz, Kent Park Projesi'ne başlamanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Güzelyurt Mahallesi'nde yaklaşık 170 dönümlük alan üzerine, bütün ailelerin, gençlerin, çocuklarımızın faydalanabileceği, içinde her türlü spor ve aktivite alanının olduğu Kent Parkı inşallah seçimlerden önce tamamlayacağız" dedi. Ulupark'taki sesli ve ışıklı gösteri havuzuna da değinen Başkan Ergün, "Elbette aranızda izleyenler mutlaka vardır. Ama hala görmemiş olanların Ulupark'ta Türkiye'de 3.'sünü yaptığımız sesli, ışıklı ve haraketli gösteri havuzunda her akşam yaşanan ambiansı görmenizi isterim. Her gece binlerce vatandaşımızın havuz başında toplanarak, Ramazan'a özel gösterimizi izlemenin keyfini yaşıyor" diye konuştu.

Daire Fiyatları ve Arsa Sorununa Kalıcı Çözüm

Manisa merkezde 4 mahalleyi ilgilendiren Revizyon İmar Planı'na da değinen Başkan Ergün, "Maalesef 1989 yılından beri yapılamayan, üzerinden yaklaşık 25 yıl geçen ve kanayan yara haline gelen çalışmaların startını verdik. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız projemiz, bilindiği üzere meclis kararı gereği red edilmişti. Manisa Belediyesi olarak bir nebze de olsa Manisa'nın önünü açmak için Hafsa Sultan, Yeni Mahalle, Cumhuriyet ve Fatih Mahalleri'nde kentsel dönüşüm için görüşmelere başladık. Manisa'nın artık çok daha modern bir şehir haline gelebilmesi için gerekli olan çalışmayı yürütüyoruz. Bugün artık arsa sorununun hat safhaya geldiği, kiraların ve daire fiyatının çok yüksek olduğu Manisa'da yeni alanlar açarak bu sorunları çözecek çalışmaların startını verdik. Buradan ilk defa da sizlerle paylaşmış olayım; bu 4 mahalledeki imar değişikliğini inşallah bu süre içersinde tamamlayabilirsek orada yapılacak olan tam 5 bin konutluk yeni bir bölge alanı ikinci bir Manisa haline gelecektir. Bununla ilgili o mahallerimizde yaşayan yaklaşık 8 bin vatandaşımıza tebligatlar gönderilmeye başlandı.

Bizzat kendilerine ulaşıyoruz. Bayram sonrası da mevcut bölgede anket çalışması ve mini refendum yapılacak. Vatandaşımızın arzu ve isteğine göre, projelerimizi evet yapılsın ya da hayır yapılmasın olarak tercihe sunacağız. Ben bunu şahsı fikrim olarak söylüyorum; %80- %75'lerin üzerinde bir evet oyunun çıkacağı kanaatindeyim. Çünkü belki bunu mahallerde ve meclis salonlarında konuyu yeterli anlatamamış olabiliriz. Bu konuyu mahallerde kuracağımız noktalarda vatandaşa anlatacağız. Teknik ekiplerimiz vatandaşa birebir maketler üzerinde anlatım yapacak. Planların vatandaşımıza sunulması anlaşılma açısından çok daha iyi olacaktır. İnşallah bu da Manisa için hayırlara vesile olur" dedi.

Tarihi Mekanların Çevresi Rahatladı

Tarihi mekan çevrelerindeki kamulaştırmalara da değinen Başkan Ergün, "Yaklaşık 1,5 senedir devam eden İshakçelebi ve Ulucami etrafının kamusallaştırmaları süreci devam ediyor. Aşağı yukarı açılan 87 tane davanın ilk 27 tanesinin bedel ödemelerinin tamamı yapıldı. Bunların 20 tanesine yakını teslim alınarak, evlerin yıkımları gerçekleştirildi. Kamulaştırmaların 2. Etabı da bugünlerde gerçekleştiriliyor. Tam 25 evin daha kamulaştırma bedelleri mahkeme kararıyla yapıldı. Bunların tahliye süreçleri ise devam ediyor. İnanıyorum ki, o bölge çalışmalarla beraber güzel peyzaj alanınlarına kavuşacak. Bu çalışmaları Manisa'da bir başlangıç olarak hayata geçirebilirsek bu bizi mutlu edecek" diye konuştu.

Hepimize Görev Düşüyor

Son olarak Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisleri'ne yönelik davetlilere bilgi veren Başkan Ergün, projelerin hayata geçmesi noktasındaki temaslara değindi. Başkan Ergün, "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz 20 gün öncesi, olarak Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisleri'yle ilgili milletvekillerimizin katılımıyla hep beraber ilgili bakanları ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde bunların gerekli kredilerinin hayata geçirilmesi ve sağlanması noktasında destek almıştık. İnanıyorum ki, inşallah en kısa sürede projelerle ilgili bakanlık geri dönüşleri olur. Projelerin hayata geçmesi anlamında süreci takip etmek anlamında hepimize, bütün milletvekillerimize, konuyla ilgili herkese görev düşüyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde de inşallah yılbaşına kadar ilgili çalışmalar hayata geçer. İhalelerini tamamlayıp, startını verme noktasına gideriz" dedi.

Manisa Değişmeye Devam Ediyor

Konuşmasını Manisa'nın olumlu yönde değiştiğini vurgulayarak sonlandıran Başkan Ergün, "Tabi Manisa değişiyor. Manisa büyüyor. Manisa'nın son 10-15 yıllık süre içirisindeki nüfusun artışının getirdiği sıkıntıları aşmak gerekiyor. Özellikle imar planı noktasında aşması gerekiyordu. Ama bu sürecin en azından bir başlangıcını 4 mahallemizde yapacağız. Yine meclisimizde aldığımız karar gereği Turgut Özal Mahallesi'nde yeni bir konut hamlesi hazırlıklarımız var. İnanıyorum ki bu yakın süre içerisinde şuanda projelerini bitirdiğimiz Kumludere Caddesi'nin yani Kırmızı Köprüden başlayıp Cafe Sera'ya kadar, Ayn-ı Ali'de devam edip oradan garaja ve Barış Manço Meydanı'na kadar uzayan noktaları içeren projelerimizin startını vereceğiz. Şuanda ihale prosedürü başladı. Kısacası bu gibi ihtiyaç olan eserleri Manisalılar'a kazandırma gayesindeyiz, amacındayız. Bunları da buradan kısaca olsa değerli büyüklerime, abilerim, kardeşlerim ve dostlarımla paylaşmak istedim. Bundan sonraki süre içerisinde Rabbim bizlere neyi yazarsa, neyi nasip ederse onu yaşayacağız. Sizlerle her projemizi, çalışmamızı her ortamda paylaştık. Bundan sonra da paylaşacağımızdan hiç kimsenin şüphe duymaması lazım. Herşeyin hakkımızda en hayırlısını diliyorum. Davetimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Manisa'nın Tanınmış İsimleri ve Dostlarını İftarda Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement