Başkan Karaosmanoğlu Bir Günde 30 Ülke Gezdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu Bir Günde 30 Ülke Gezdi

Başkan Karaosmanoğlu Bir Günde 30 Ülke Gezdi

Başkan Karaosmanoğlu ve Başkan Pehlivan, KİSA tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda misafir öğrencilerle bir araya geldi.

29.04.2013 15:46

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması birbirinden güzel görüntülerle son buldu. 28 Nisan Cumartesi günü başlayan ve iki gün süren etkiliğin son gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe Pehlivan festival alanını gezdi.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİLER

Başkanlar Karaosmanoğlu ve Pehlivan'a eşlik eden KİSA Başkanı Mehmet Baydemir ve Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, yaptıkları organizasyon hakkında bilgiler verdi. Tek tek stantları dolaşan Başkanlar Karaosmanoğlu ve Pehlivan, öğrencilerle sohbet ederek ülkeleri hakkında bilgiler aldı.

BOŞNAK ÖĞRENCİLER KAHVE İKRAM ETTİ

Afganistan standında Afgan kıyafeti giyerek fotoğraf çektiren Başkanlar daha sonra Bosna Hersek ve Sancak standına giderek burada bir süre oturdu. Başkan Karaosmanoğlu ve Pehlivan'a Boşnak mantısı ve tatlılar ikram eden Boşnak öğrenciler, kahve de ikram ettiler. Fas ve Cezayir standına gelen Başkanlar, Arapça söylenen şarkılara eşlik ettiler. Son olarak Kafkaslardan gelen öğrencilerin dansını izleyen Başkanlar alkışlarla destek verdiler.

ÇOK YERİNDE BİR ÇALIŞMA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin kendi kültürlerini kent halkına tanıtma fırsatını bulmalarının çok yerinde bir çalışma olduğunu söyledi. Farklı kültürlerin Kocaeli'de barış içinde yaşadıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda daha geniş bir şekilde yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

KOÜ'LÜ ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNİ TANITTI

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 30 ülkeden gelen öğrenciler stant açtı. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) işbirliği ile düzenlenen etkilikte KOÜ'lü uluslararası öğrenciler yerel danslar da yaptılar. Kocaeli Üniversitesi'nde 64 farklı ülkeden 650'nin üzerinde öğrenci eğitim görüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu Bir Günde 30 Ülke Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement