Başkan Kocamaz, Kent Radyo'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, Kent Radyo'da Konuştu

Başkan Kocamaz, Kent Radyo\'da Konuştu

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Radyo'da gazeteci Mustafa Mızrak'ın konuğu oldu.

10.05.2013 15:17  Güncelleme: 15:23

-BAŞKAN KOCAMAZ, "BİZİM RÜZGARIMIZ MERSİN'DE HERKESİ HAREKETE GEÇİRDİ"

Aday adaylığında bile Mersin'e hareket getirdiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Bizim rüzgarımız Mersin'de herkesi harekete geçirdi" dedi.

Tarsus'ta 20 yıldır halkla iç içe olduklarını dile getiren Başkan Kocamaz, "Biz zaten halkın dışında değildik, halkın içindeydik dolayısıyla bizim çalışma performansımızı gerek belediyecilikte, gerekse seçim çalışmalarında herkes yakinen bilir. Biz bir şeyde yola çıktığımız zaman sonuna kadar, ipi göğüsleyinceye kadar mücadeleye devam ederiz. Bizim geçmişten gelen bir alışkanlığımız bu. Gençlik yıllarımızdan bu yana bir şeye karar verdiğimiz zaman mücadeleye kesintisiz bir şekilde devam ederiz ve sonuç alıncaya kadar da o mücadeleyi sürdürürüz. Ama sadece ben değil bizim sahaya inmemizden sonra bugüne kadar koltuğundan ayrılmayanlar, koltuğumu herhangi bir kişi kapar diye yerinden kıpırdamayanlar da sahaya inmeye başladı. Allah'a çok şükür ki bizim rüzgarımız Mersin'de herkesi harekete geçirdi. Gerek bizim partimizden gerekse diğer siyasi partilerden bizi sahada gören herkes sahaya inmek mecburiyetinde kaldı" dedi.

Mersin'in birinci problemi işsizlik olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, "Çeşitli toplantılarda da bunu dile getirdim. Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik olarak görülüyor. Mersin'inde birinci problemi işsizlik, istihdam sorunu %29,5 seviyesinde gözüküyor. Mersin'in neredeyse üçte biri işsizlikten etkileniyor. Dolayısıyla vatandaşımız gittiğimiz yerlerde daha aday adayı iken dahi iş talebinde bulunuyor. Tabi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her şeyi çözdüğünü iddia eden başbakanın çözemediği bir problemi sadece tek başına Burhanettin Kocamaz'ın ya da bir belediyenin çözmesinin mümkün olmadığını da vatandaşlarımız takdir ederler. Ama önemli olan iyi niyetle yola çıkmak, çözüm üretmeye çalışmak. İnşallah yapılacak yatırımlarla belediyede olmaz ama belediyenin programlarıyla, projeleriyle, yapılan yatırımlarla Mersin'deki istihdam sorunu yüzde yüz ortadan kalkmasa da büyük oranda azalır diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

3. ve 4. Organize Sanayilerinin biran önce açılması gerektiğini altını çizen Başkan Kocamaz, "Şu anda organize sanayinin birinci kısmı dolu ikinci kısmı da dolmuş durumda yeni yatırımcılara yer gösteremiyoruz. Yeni yatırımlar yapılmalı ki oralarda istihdam sahaları açılsın. Dolayısıyla üçüncü organize sanayi bölgesi ve dördüncü organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmaların çok seri bir şekilde yapılması lazım. Bölge sadece bir sanayi kenti değil tarımda da gerekli yatırımların yapılması teşviklerin yapılması gerekiyor. Burası bir turizm bölgesi, bir tarih kenti dolayısıyla turizm alanında da yatırımların arttırılması istihdamında buna bağlı olarak, paralel olarak artırılması gerekiyor. İnşallah bu Büyükşehir Yasası ile bu tür konularda en azından alt belediyeler olmasa da büyükşehirin elinin güçlendirilmesi o bölgedeki yatırımları hızlandıracaktır diye umut ediyoruz. Bu tür konularda bize yetki verilse yerel yönetim olarak bu problemleri yüz defa çözmüş olurduk" ifadesini kullandı.

MERSİN'İN GİRİŞİNDE DÜZENLEME BAŞLADI

Bizim söylemlerimizin ardından Mersin girişinde düzenleme çalışmaları başladığını ifade eden başkan Kocamaz, "Bizim rüzgarımızla Mersin'de bazı problemler çözülmeye başlandı. Mersin'i dolaştığımızda yollar çok kötüydü, özellikle dış mahallelerde vatandaşlarımız gittiğimiz zaman bize dahi şikayet ediyorlardı. Ama şimdi oralarda da güzel asfaltlar yapılmaya başlandı. Biz bunları dile getirdikten sonra, yapılanlar Mersin açısından güzel gelişmeler. Demek ki, bizim rüzgarımızla bile bazı düzenlemeler yapılabiliyorsa Allah nasip ederse Mersin halkı bizi bu göreve getirdiği takdirde Mersin'de bir çok problemini Allah'ın izniyle çözeriz. Belediyecilikte bir sistem olması lazım, bir ekip olması lazım. Öncelikli çözüm gerektiren problemler kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olarak sıralanmalı kısa vadelilerden başlanarak daha sonra orta vadeli ve uzun vadeli projelerle Allah'ın izniyle biz Mersin'i havaya kaldırmaya talibiz. Biz bu yola çıktıysak Cenab-ı Allah'a güveniyoruz ve bugüne kadar bizi hiç mahcup etmedi, hep destek oldu. Dolayısıyla vatandaşlarımız elimizi güçlendirirse, bu yetkiyi bize verirse ben öyle inanıyorum ki Mersin'i sadece Mersin merkez olarak ta değil tüm ilçeleri ile birlikte ayağa kaldırmak bizim boynumuzun borcu olacaktır" dedi.

MERSİN'İ TÜM İLÇELERİYLE AYAĞA KALDIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Mersin'in tüm ilçelerine talip olduklarını söyleyen Başkan Kocamaz, "Mersin'i tüm ilçeleriyle ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur. Tüm ilçelere eşit hizmet götüreceğiz. Mersin'in makus talihini yeneceğiz.

Ekmek fabrikası her seçimde açılır, kapanır. Bu dönemden sonra kalıcı deniyor. Seçimden 3 ay önce açılıp, 3 aydan sonra kapanır hale geldi. İnşallah bu sorun çözülecek.

RAYLI SİSTEM BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLECEK

Mersin'deki trafik karmaşasına değinen Mersin Büyükşehir A.Adayı Kocamaz, "Mersin'in öncelikle çirkin görüntülerden kurtulması lazım orta ve uzun vadeli projeleri hayata geçirilmeli, raylı sistem bir an önce çözülmeli.

Biz göreve geldiğimizde şehrin neresine bakarsanız dolmuş ve otobüslerle doluydu. İhtiyacın çok üzerinde araç vardı. Ben o günden bu yana yeni ihaleler yapmadım mümkün oldukça azaltmaya çalıştım. Şehrin selameti açısından araç sayısının azalması için gelin birleşin dedim 2 kooperatif birleşti 1 kooperatif direniyor. Birleşemedikleri için 30 yeni otobüs almak zorunda kaldık. Ben onlara da defalarca çağrı yaptım belediye otobüslerini de size verelim dedim kabul etmediler.

Ben Raylı sistem için araştırma yaptım nüfusu 400bin'in altındaki yerlere bakanlık izin vermiyor. Mersin'de ki raylı sistemin bugüne kadar çözülmesi lazımdı.

Mersin'de çeşit çeşit kooperatifler var, bunlar bir sisteme konulursa bir çatı altında toplanırsa trafik de rahatlama olur. Keşke bütün işleri özel sektör yapsa da belediyelerde asli görevlerini yapsa. Büyükşehir bunu kendi bütçesiyle yapabilir. Konya nasıl yaptı. Mersin 16 büyükşehir arasında en geri kalmış şehir. İklimi bölge yapısı uygun ama Mersin büyükşehir en geri kalmış durumda" dedi.

Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "1994'de sloganımız vardı. Şehrin Merkezinde ne varsa her mahallede onlar olacak. Şehir Merkezinde ne varsa mahallelerde de var. Alt yapılar yapılmış durumda. Siz bunları bir araya getirirseniz. Problemler yarı yarıya çözülmüş demektir. İnsanlar konuşabilirse birbirini daha yakından tanır saygı sevgi çerçevesinde bakar ve o kente huzur gelir. Bütün semtlere eşit hizmet götürmekle görevliyiz. Tarsus bugün barış, huzur ve kardeşlik kenti haline gelmiştir. İnşallah daha iyi noktalara da gelir. Büyükşehir yasasının ilk defa uygulanacak olması her zamankinden daha önemli kılıyor. MHP'nin 30 büyükşehir içerisinde alabileceği epey bir büyükşehir var. Bu seçimde MHP başarılı olmak istiyor. Buna uygun çalışmalar yapıyor. Genel Merkezimiz diyor ki bu seçimi kimse hafife alamaz. Vatandaşlarla, partililerimizle görüşeceğiz. Kim 1 puan fazla getirecekse onunla seçime gideceğiz. Partimiz en doğru kararı verecek 25 Mayıs Adana mitinginden sonra adayını ilk açıklayan parti olacak. MHP 44 yıllık geçmişi olan bir partidir. Dolayısıyla bizler ülkücüyüz, dava insanıyız. Dava insanlarının birbirinin önünü kesmesi ülkücülüğe yakışmaz. Ben ihanet düşüncesi olmadan bir ve beraber olarak hedefe kilitleneceğimizi ve Mersin Büyükşehir'i kazanacağımıza inanıyorum. Bu partide vefanın olması lazım. Bütün Belediye Başkanlarımız önemli çalışmalar yapıyorsa, MHP'nin başını öne eğdirmediyse, Belediye Başkanlarımız bizim öncelikli adayımız düşüncesine sahip. Önemli olan sonuca gitmektir. Hedefimiz Mersin'i 14 - 0 yapmak. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi alayına talibiz.

Ben bütün Mersinlilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Mersin'i güzel günler bekliyor 2014 Mart'ından sonra hızlı bir değişim yaşayacağını Mersin genelinde MHP'nin 1. Parti geleceğini söylemek istiyorum 13 ilçeyi ve Büyükşehir'i kazanmaya talibiz."

BAŞKAN KOCAMAZ, SUN TV'YE KONUK OLDU

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sun Tv'ye konuk oldu. "Festival Günleri" adlı programda Remzi Buharalı'nın canlı yayın konuğu olan Başkan Mersin Müzik Festivali'ne destek veren Tarsus'un önemini anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, Kent Radyo'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement