Başkan Köksoy, Ak Parti'den Aday Adaylığını Resmen Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Köksoy, Ak Parti'den Aday Adaylığını Resmen Açıkladı

Başkan Köksoy, Ak Parti\'den Aday Adaylığını Resmen Açıkladı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy,aday adaylığı başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar'a teslim etti.

27.10.2013 16:43  Güncelleme: 08:04

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan aday adaylığı başvurusu sırasında yaptığı konuşmada, "Hizmetlerin devamlılığı için, kurumsallaşmanın devamlılığı için ve projelerin devamlılığı için yeniden bu göreve talibiz." dedi.

2009 seçimleri öncesi oksijen çadırında bir hasta konumunda olan Ardahan'ı şantiyeye çevirdiklerini belirten Başkan Köksoy şöyle devam etti; "Biz 2009 Mart yerel seçimlerinde halkımızın teveccühüyle bu göreve başladık, tabii ki 5 yıllık bir yetki verildi, 5 yıllık bir vebalimiz vardı. Bu süre içerisinde elbette ki hassasiyetlerimiz, vatandaşlarımızın beklentisi, şehrin hem ihtiyaçları, hem geleceği ile ilgili çalışmalara öncelik verdik. Temelde zaten nüfusu yetersiz, ekonomik göstergeleri yetersiz bir şehirdeyiz. Aynı zaman da onlarca yılın birikmiş altyapı ve üstyapı ihtiyaçları var.

Belediyenin de hem kurumsal kimliği hem de bütçe durumu fevkalade olumsuz noktadan aldık, o zaman da şu tabiri kullanmıştık, oksijen çadırında bir hasta teslim aldık ve seçildiğimizde Ardahan'ı şantiyeye çevireceğiz diye iki tane ön plana çıkan cümle kullanmıştık.

Bu 4,5 yıllık süre içerisinde şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çalıştık, 1 kuruş ile 1000 kuruşluk iş yapmaya çalıştık halkımızın, kamunun hakkını korumaya ve en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmaya çalıştık. Bu anlamda iyi bir bekçilik etmeye çalıştık ve bu süre içerisinde ilk defa yapılan birkaç tane hizmetten bahsetmek istiyorum çünkü hepsini saymaya başlarsak çok vaktinizi almış olurum; Şehrimizde ilk defa hayvan pazarı şehrin ortasından dışarı alındı. Ve bugün hayvan borsasının alt yapısına sahip 5 trilyonluk bir proje hızla devam etmektedir.

Yine halk pazarı temiz bir ortamda kış şartlarına uygun güzel bir şekilde hizmete girmiştir. Ardahan da hükümetimizin, sayın Başbakanımızın SUKAP çerçevesinde talimatı doğrultusunda ve Ardahan'ın %70 alt yapı eksikliğini çözecek şekilde Kanalizasyon projesini uygulamaya koyduk. Yine kanalizasyonun arıtması proje edildi. İlk defa katı atık projesinin aşamaları bitirildi ve ihale sürecine girdi.

Yine taziye hizmetleri, cenaze arabası hizmetleri, cami şadırvan vc'lerin toptan elden geçirilmesi, rekreasyon alanları, parklar sosyal mekanlar oluşturduk. İmar planının imar birimiyle ele alınması uygulamaya konulup bitirilmesiyle 4-5 yılda Ardahan da 4000 konut yapıldı ve bunların kanalizasyon-yol-su ihtiyacı karşılandı. Bu süre içinde yine 100 e yakın kamu binası hizmete girdi. Bunların belediye ile ilişkili kanalizasyon yol su bağlantılarını bu kadar kıt imkânlarla belediyemizce karşılandı. Yine Ardahan Sıcak asfalt ve doğalgaz ile tanıştı.

Neticede Belediye olarak bu yükün altına, bu ağırlığın altına bizzat isteyerek girmiş ve bunu başarmış durumdayız. Hem seçim sürecine giriyoruz, hem de 2013 yılını kapatıp 2014 yılına giriyoruz. Hizmetlerin devamlılığı, önem verdiğimiz kurumsallaşma sürecinin en üst seviyeye çıkarılması, bütçenin yine Ardahan'ın temel projelerine cevap verecek şekilde daha iyi düzeye ulaştırılması ile ilgili çalışıyoruz.

Son hazırladığımız bir projemiz daha var, Ardahan'ın doğal gübrelerinden ve organik atıklarından enerji elde edilmesi ve kompaslama projesini bitirdik bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bunlar için talipliyiz şimdiye kadar destekleyen oy verenlere teşekkür ediyorum Cenab-ı Haktan hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Nasip olursa bundan sonraki süreçte ise (alt yapı ile ilgili projeler en üst seviyede tamamlandıktan sonra) , üst yapı-sosyal kültürel alanlara önem vereceğiz ve çok daha kısa sürede yapılacak projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Ayrıca Köksoy, Ak Parti Belediyeciliğiyle Ardahan'ın çok daha üst noktalara, batı standartlarını yakalayacağını da sözlerine ekledi.

İl Başkanı Yunus Baydar da Başkan Faruk Köksoy'un deneyim ve tecrübelerine her zaman ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, Köksoy'un resmi başvuruda bulunan ilk aday olduğunu belirtti. Baydar, Halkımızın da farkında olduğu hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ardahan son 5 yılda göçün durduğu konuma geldi merkezin nüfusu artmıştır. Bugün özel sektör merkezde 4000 e yakın konut yapmıştır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Köksoy, Ak Parti'den Aday Adaylığını Resmen Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement