Başkan Özcü'den Arınç'a Gürsu Hatırası - Son Dakika
Güncel

Başkan Özcü'den Arınç'a Gürsu Hatırası

Başkan Özcü\'den Arınç\'a Gürsu Hatırası

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gürsu' nun tarihi geçmişine ışık tutan " Bursa' nın Bereketi Gürsu " adlı kitabı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç' a hediye etti.

10.03.2014 11:58

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gürsu' yu ziyareti sırasında, Ak Parti Gürsu İlçe Teşkilatı, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç' a, arşiv niteliği taşıyan"Bursa' nın Bereketi Gürsu"adlı kitabı hediye etti.

10 yıllık görev süresince, Gürsu' yu çağdaş şehircilik anlayışına uygun olarak geliştirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Özcü,"Gürsumuz' un marka kent kimliği kazanmasına yönelik de önemli çalışmalar yaptık. Bu kitabımız da, ilçemize kimlik kazandıran çalışmalarımız arasında yerini aldı. İlçemiz adına hazırlanmış ilk bilimsel tarih çalışması olan bu kitabımızı Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç' a takdim ederken büyük mutluluk duydum. Çünkü, 2004 yılında göreve geldiğimde, Gürsumuz için hedeflediğim tüm projelerimi hayata geçirmiş olmamın mutluluğunu taçlandıran bir çalışma oldu bu kitap benim için. Gürsu' un 10 yılına şekil veren ve geleceğine de yön vereceğine inandığım hizmetler yaparak Gürsumuz' un tarihinde imzası bulunan bir Belediye Başkanı olmanın gururu ve mutluluğuyla, takdim ettim kitabımızı. Bizim için manevi değeri büyük olan bu kitabımızın, ülkemiz siyaset tarihinde önemli yeri olan Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç' ın kişisel arşivinde yer almış olması da bizleri mutlu etmekte."dedi.

Gürsu Belediyesi kültür hizmetleri arasında yer alan ve Prof. Dr. Mefail Hızlı ve gazeteci yazar Raif Kaplanoğlu tarafından hazırlanan"Bursa' nın Bereketi Gürsu"adlı kitapta, Gürsu' nun tarihi geçmişine ışık tutulmakta.

Tarihi geçmişi; Etiler, Frigyalılar, Bitinyalılar' a kadar uzanan ve İ.Ö. 74 yılından sonra Roma ve Bizanslılar' ın hakimiyetine girmiş bir bölgede kurulu olan Gürsu' nun anlatıldığı kitapta; Gürsu' nun coğrafi konumu; tarihi; idari yönetimi; nüfus ve sosyal yaşamı; köyleri; ekonomisi; doğal, kültürel varlıkları ve turizmi; gelenek ve görenekleri; belgelerle Gürsu; röportajlar ve anılar yer almakta.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Özcü'den Arınç'a Gürsu Hatırası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement