"Alevi Vatandaşlarımıza Her Türlü Desteği Vereceğiz" - Son Dakika
Güncel

"Alevi Vatandaşlarımıza Her Türlü Desteği Vereceğiz"

"Alevi Vatandaşlarımıza Her Türlü Desteği Vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Cem Vakfının düzenlediği 6. Uluslararası İnanç Önderleri Toplantısına katıldı.

04.11.2013 08:24  Güncelleme: 08:27

"Cemevlerine ve Alevi vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cem Vakfı tarafından Bostancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "6. Uluslararası İnanç Önderleri Toplantısı"na katıldı. Toplantıda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Önder ve çok sayıda inanç önderi ile vatandaşlar da yer aldı.

Anadolu erenlerinin havasını soluyorum

Salonu dolduran katılımcılara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, böylesine güzide bir topluluğa hitap etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Bugün burada Anadolu'yu yurt edinmemizi sağlayan erenlerin havasını soluyorum. Hacı Bektaşların, Taptuk Emrelerin, Sarı Saltukların maneviyat esintisini hissediyorum" dedi.

Toplumlardaki farklılıkların yük değil bir zenginlik olduğunu, inanç hakkının da yaşama hakkı gibi doğuştan gelen temel hürriyetlerden olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, birçok farklı kültür ve inançların barış ve hoşgörünün başkenti olan İstanbul'da yüzyıllardır kardeşçe yaşadığına dikkat çekti.

Kerbela matemi yüreklerimizde her daim yer tutuyor

Hükümetin Cemevleri ve Alevi vatandaşların haklarının genişletilmesi için hazırlıklar yaptığını hatırlatan Kadir Topbaş, "Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bizim görevimizdir. Toplum olarak gelişmeye ve bir büyük uzlaşmaya doğru önemli adımlar atıyoruz. Kerbela matemi yüreklerimizde her daim yer tutuyor. Yaklaştığımız Muharrem ayının bütün vatandaşlarımıza huzur ve barış getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Alevi Vatandaşlarımıza Her Türlü Desteği Vereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement