Baskil'de Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Baskil'de Tarla Günü Düzenlendi

Baskil ilçesinde "Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri" projesi kapsamında tarla günü düzenlendi.

26.09.2017 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baskil ilçesinde "Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri" projesi kapsamında tarla günü düzenlendi.

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce il merkezi, Keban, Kovancılar, Baskil ve Sivrice ilçelerinde ekimi yapılan kekik, tıbbi adaçayı ve melisa (oğul otu), stevia (şeker otu) ve kök boya bitkileri hasadı yapıldı.

Düğüntepe köyünde düzenlenen tarla gününe Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karahan, törende yaptığı konuşmada, 5 dekar alanda kekik, 3 dekar alanda tıbbi ada çayı, 3 dekar alanda melisa ve 1 dekar alanda stevia demonstrasyon çalışmaları için çiftçilere toplam 62 bin 900 fide dağıtıldığını söyledi.

Küçük aile işletmelerine ek gelir sağlamayı hedeflediklerini anlatan Karahan, "Çiftçilerimize ekim ya da dikim materyalinin ücretsiz sağlanması yanında teknik destek vererek, ürünlerinin gelişmiş laboratuvarlarda ücretsiz analizlerinin yapılması gibi desteklerde sağladık." dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Ayhan da alternatif ürünlerin yetiştirilmesinin çiftçilere ek gelir olacağını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baskil'de Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement