Başvurular Başladı, Geç Kalmayın! - Son Dakika
Güncel

Başvurular Başladı, Geç Kalmayın!

Başvurular Başladı, Geç Kalmayın!

Bursa Fotofest 2012 tüm fotoğraf meraklılarına da kucak açıyor.

07.08.2012 14:46

15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012 için başvurular başladı! Türkiye'nin en yüksek para ödüllü amatör fotoğraf yarışmasına, fotoğraf ustalarının ücretsiz portfolyo değerlendirmelerine ya da "Maket Kitap/Book Dummy" yarışmasına katılmak ve festivalde fotoğrafları ile slayt gösterisi yapmak isteyen herkes, festivale işlerini göndererek ya da internet üzerinden başvurabilir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ana sponsorluğunda düzenlenen ve gelenekselleşme hedefiyle hayata geçirilen uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest; Türk ve dünya fotoğrafçılarını, sergiler, gösteriler, atölye çalışmaları, paneller, söyleşiler gibi etkinliklerle dolu zengin bir programla Bursa'da buluşturacak. Bu yıl ikincisi, "İnsanlığın İzleri" konu başlığı ile düzenlenen Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği o soylu mücadeleyi anlatan fotoğraflara ve böylesine büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyor.

Bursa Fotofest 2012, düzenlediği etkinlik ve yarışmalarla, Türkiye'den ve dünyadan, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf meraklılarına da kucak açıyor. Türkiye'nin en yüksek ödüllü amatör fotoğraf yarışmasına katılmak isteyen amatör fotoğrafçılar, 10 Eylül 2012 tarihine kadar www.insanliginizleri.org ve www.kentinizleri.org sitelerinden başvurularını yaparak fotoğraflarını gönderebilirler. Bursa Fotofest 2012 kapsamında yarışarak ödül ve sergileme kazanan fotoğraflar; 21 Eylül 2012, Cuma günü festivalin kapanış töreninde düzenlenecek ödül töreni ve sergi ile açıklanacak.

Bursa Fotofest 2012 kapsamında, 5 akşam boyunca gerçekleşecek etkinliklerde slayt gösterileri ile yer almak isteyen amatör ya da profesyonel fotoğraf meraklıları; "İnsanlığın İzleri" temasına uygun çalışmalarını, 15 Ağustos 2012 tarihine dek web sitesindeki koşullara uygun şekilde festivale göndererek festivalde yer alabilecekler. "Geçmişin Yüzleri", "Şimdinin Yüzleri", "Geleneğin İzleri", "Çatışmanın İzleri" ve "İnsanlığın İzleri" başlıklı alt temalarda gerçekleşecek gösteriler için tüm seçimler, Bursa Fotofest küratörleri tarafından izlenerek yapılacak.

Meraklıları için oldukça zor bulunan bir fırsat sunan festivalde, ücretsiz portfolyo değerlendirmeleri; usta sanatçı Ara Güler, belgesel fotoğrafın ünlü ismi Mary Ellen Mark, Magnum Photos'dan Bruce Gilden, National Geographic editörü Maggie Steber, Newsweek'ten Jamie Wellford, üniversitelerde dersler veren fotoğraf editörü Robert Stevens, Japonya'nın en önde gelen editörlerinden Noriyuki Asahi, Zaman gazetesi fotoğraf editörü Selahattin Sevi ile fotoğrafçılar Özcan Ağaoğlu, Ömer Orhun, Coşkun Aral, Süreyya Yılmaz Dernek, Ergün Turan ve Jeremy Sutton-Hibbert tarafından yapılacak. Portfolyo değerlendirmeleri için başvurular, 1 Ağustos 2012-5 Eylül 2012 tarihleri arasında, www.bursaphotofest.org üzerinden yapılabilecek.

Maket Kitap Yarışması ise, kitabını tamamlama aşamasına gelmiş fotoğrafçılara kitaplarını yayınlatma fırsatı sunuyor. Uluslararası yayıncılar ve Türk uzmanlardan oluşan seçici kurulun, 15 Eylül 2012 tarihine dek kabul edilecek başvurular arasından seçeceği maket kitap Bursa Fotofest 2012 tarafından basılarak yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başvurular Başladı, Geç Kalmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement