Batı Afrika'da terörle mücadeleye 1 milyar dolar ayrıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Batı Afrika'da terörle mücadeleye 1 milyar dolar ayrıldı

Batı Afrika\'da terörle mücadeleye 1 milyar dolar ayrıldı
10.02.2020 17:50

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkeler, terör örgütleri ve diğer güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek amacıyla 1 milyar dolar ödenek ayırdı.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkeler, terör örgütleri ve diğer güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek amacıyla 1 milyar dolar ödenek ayırdı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin danışmanı Garba Shehu, yaptığı yazılı açıklamada, " Libya, Sahel, Çad Gölü Havzası ve Afrika'nın diğer bölgelerindeki terörist faaliyetleri şiddetle kınıyoruz. Sahra Altı Afrika'da terör ve güvenlik sorunlarıyla mücadelede ECOWAS, 1 milyar dolar ödenek ayırdı." ifadelerini kullandı.

Shehu, ECOWAS tarafından Gambiya'da barış ve istikrarın sağlanmasına ve Gine Bissau'da seçimlerin başarılı şekilde düzenlenmesine destek verildiğini, bölgedeki istikrarın korunması için gereken adımların da atılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Afrika'da terörle mücadeleye 1 milyar dolar ayrıldı - Son Dakika


Advertisement