Batı Şeria'da 2 İsrail Askeri Bıçaklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Batı Şeria'da 2 İsrail Askeri Bıçaklandı

02.03.2016 22:20

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir Yahudi yerleşim biriminde 2 İsrail askerinin bıçaklandığı bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir Yahudi yerleşim biriminde 2 İsrail askerinin bıçaklandığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Nablus'un güneyinde yer alan Har Baraka Yahudi yerleşim yerinin güvenliğini sağlayan 2 İsrail askeri, 2 saldırgan tarafından bıçaklandı" ifadesine yer verildi.

Bıçaklanan askerlerin tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin olay yerinden kaçtığı, İsrail ordusunun bu kişileri yakalamak için arama başlattığı kaydedildi.

İsrail basını, "bıçaklanan askerlerin silahlarının saldırıyı gerçekleştirenler tarafından alındığını, ancak daha sonra Yahudi yerleşim biriminin kapısına atılmış olarak bulunduğunu" yazdı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te 200 bin civarında Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Şeria'da 2 İsrail Askeri Bıçaklandı - Son Dakika


Advertisement