Batı Şeria'da Gerginlik - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Batı Şeria'da Gerginlik

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Bir grup Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamına" girmesi üzerine, durumu protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Bir grup Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamına" girmesi üzerine, durumu protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler, İsrail askerlerinin korumasında otobüslerle Yusuf peygamberin makamı olarak kabul edilen türbeye getirildi.

Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilerin Yusuf makamına girmesine tepki göstermesi üzerine, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

İsrail askerlerinin Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı kullandığı, Filistinli gençlerin de askerlere taşla karşılık verdiği aktarıldı. Müdahale sırasında çok sayıda Filistinlinin atılan gazdan etkilendiği kaydedildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan türbe, Yahudiler tarafından kutsal sayılarak ziyaret ediliyor. Ancak tarihçiler, söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişinin olduğunu belirterek, bu inancın doğru olamayacağını kaydediyor. Türbenin, Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümana ait olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: AA