Bayan Kocaoğlu'ndan Anlamlı Mesaj - Son Dakika
Güncel

Bayan Kocaoğlu'ndan Anlamlı Mesaj

Bayan Kocaoğlu\'ndan Anlamlı Mesaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin anısına düzenlenen etkinlik, şehit aileleri ile gazileri buluşturdu.

19.03.2013 11:28

"Gün, sımsıkı sarılma günüdür"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü anısına düzenlenen etkinlik, şehit aileleri ile gazileri buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun evsahipliğinde Bergama Vapuru'nda düzenlenen buluşmanın katılımcıları, iki saat boyunca yaptıkları vapur yolculuğunda zafer türküleri dinleyerek duygulandı.

İstiklal Madalyası sahibi merhum gazi Albay Hikmet Sualp'in kızı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kocaoğlu, Çanakkale'de doğup büyümüş olmanın kendisini her zaman heyecanlandırdığını da söyledi. Dr. Kocaoğlu, "İçinden deniz geçen, her karışı şehit kanıyla sulanmış bu hüzünlü kentin yaşamımda büyük yeri var. Ne mutlu bana ki; Kurtuluş Savaşı'nın başladığı yerde doğdum, bittiği güzel İzmir'de yaşıyorum" diye konuştu.

Türkegül Kocaoğlu şöyle tamamladı:

"Gün, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi yurdun hangi köşesinden, hangi etnik kökenden olursak olalım, birbirimize sımsıkı sarılma günüdür. Vatan ve bayrak sevgisini, bağımsızlık ruhunu, Türk olmanın gururunu ve Atatürkçülük'ü çocuklarımıza ve torunlarımıza aşılamak zorundayız."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca, Dr. Türkegül Kocaoğlu'na teşekkür ederek tüm şehit aileleri adına çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayan Kocaoğlu'ndan Anlamlı Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement