Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu\'nda Mezuniyet Töreni

Vali İpek."Ülkenin düzenini sağlamak için siz fedakar kardeşlerime gerçekten bu ülkenin ihtiyacı var".

06.06.2013 17:17

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olarak mesleğe ilk adımını atan polis memurları için tören düzenlendi.

Okul bahçesindeki törene Vali Hasan İpek, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Ahmet Avcı, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Vali İpek, törende yaptığı konuşmada, insan haklarına saygılı, anayasasına bağlı polisler yetiştirdiklerini belirterek, "Ülkenin emniyet ve asayişini savunurken kendi fiziki varlıklarını, canlarını hiç çekinmeden ülke menfaati için, insanlarımızın huzur ve güvenliği için feda etmeye hazır olarak yetişmiş çok değerli polis adaylarımızı kutluyorum" dedi.

Son günlerde Türkiye'de yaşanan sıkıntıları hep beraber gördüklerini ifade eden İpek, şunları söyledi:

"Ülkenin düzenini sağlamak için siz fedakar kardeşlerime gerçekten bu ülkenin ihtiyacı var. İnsanlar maalesef mallarının korunması, canlarının korunması, haklarının korunması için polisten yardım beklerken aynı insanlar bir de bakıyorsunuz ki polisi kendisinin bir numaralı düşmanı ilan ediyor. Bir saat sonra yine gelip aynı polisten yardım istiyor. Bir gün önce yine yolunu kaybettiği zaman, başına bir sıkıntı geldiği zaman polisten yardım istiyor. İşte böyle zor ve anlaşılması çok güç bir göreve talipsiniz. Cenabı Allah sizlere bu kutsal görevinizde başarılar nasip etsin."

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir ise çağdaş eğitim öğretim anlayışıyla Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, vatan ve insan sevgisiyle donanmış, çağın gelişen ve değişen şartlarına uyum sağlayan, saygılı, disiplinli, çağdaş, aydın genç polisleri, yurdun dört bir tarafına uğurlamanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Törende, dönem birincisi Onur Rıdvan Açıkgöz'ün, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezun polisler yemin etti.

Tören, resmi geçidin ardından sona erdi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement