Bayburt Üniveristesi Rektörü, Dershaneleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bayburt Üniveristesi Rektörü, Dershaneleri Ziyaret Etti

Bayburt Üniveristesi Rektörü, Dershaneleri Ziyaret Etti

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'ta bulunan Final ve FEM dershanelerini ziyaret etti.

08.11.2013 21:49  Güncelleme: 21:48

Final Dershanesi Kurucu Müdürü Raci Bayrak ve FEM Dershanesi Müdürü Ertan Özcan'ı yerinde ziyaret eden Rektör Coşkun,dershaneler hakkında bilgi aldı. Eğitim öğretim hakkında görüşlerini alan Coşkun; dershanelerin işleyişi, öğrenci sayıları, başarı oranları gibi bir çok konuda dershane müdürleri ile bilgi alışverişinde bulundu.

Dershane hakkında Rektör Coşkun'a bilgi veren Final Dershanesi Müdürü Bayrak şunları dile getirdi: "Üniversiteye hazırlık yapan öğrencilerin geneli kendileri Bayburtlu olduklarından dolayı kendi şehirlerinde üniversite okumak istemiyorlar. Biraz daha özgür olma adına bu düşüncedeler. Farklı şehirler öğrencilerimize daha cazip geliyor. Öğrencilerin Bayburt Üniversitesini tercih edebilmeleri için öncelikle Bayburt Üniversitesini tanımaları gerekir. Bu da ancak üniversiteyi öğrencilere anlatmakla mümkündür." Bayrak öğrencilerin aynı zamanda gelip üniversiteyi ziyaret ederek birebir görmeleri üniversite ile kaynaşmaları, onlara karar verme noktasında etkili olabilir diyerek şehir dışında yaşamanın zorluklarından bahsetti. Öğrencilerin ailelerden uzak şehirlerde tek başına yaşamalarının hem maddi hem manevi anlamda zor olduğunu ifade eden Bayrak; aile hasretinin ve bir yandan maddi problemlerin öğrencileri yıprattığına değindi. Bu nedenlerden dolayı öğrencilerin kendi şehirlerinde olan üniversitelere gitmesinin onların daha yararına olacağını ifade etti.

FEM Dershanesi Bayburt Şube Müdürü Ertan Özcan'da dershanelerin eğitim anlamında profesyonel kurumlar olduğuna değinerek, öğrencilere bu anlamda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Sadece üniversiteye hazırlık konusunda değil, KPSS'ye hazırlık kurslarının da bulunduğunu belirten Özcan 100 civarında Bayburt Üniversitesinden gelen KPSS öğrencisinin bulunduğunu ifade etti. Bu yıl 11 öğrenciyi tıp fakültesine yerleştirdiklerini söyleyen Özcan diğer fakültelere de çok sayıda öğrenci gönderdiklerini belirtti. Eğitim konusunda olduğu kadar öğrencilere maddi anlamda da destek olduklarını ifade eden Özcan ellerinden geldikçe dershane ücretlerini makul ölçülerde tuttuklarını belirtti. Rektör Coşkun dershane müdürlerine Bayburt Üniversitesi öğrencilerine KPSS kursları konusunda indirim yapmaları için protokol imzalayabileceklerini belirtti. Öğrencilerin imkanlarının kısıtlı olduğuna değinen Coşkun, onları desteklemek ve sıkıntılarını bir nebze hafifletmek hepimizin görevleri arasındadır diyerek, dershanelerinde bu konuda çaba göstermesi gerektiğine değindi.

Rektör Coşkun'un ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Bayrak ve Özcan üniversite ile daha iyi iletişim içerisinde olmayı istediklerini ve ziyaretlerin daha sık yapılması durumunda çok memnun olacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayburt Üniveristesi Rektörü, Dershaneleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement