Bebeğini Dövdüğü İddia Edilen Anneye Hapis Cezası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bebeğini Dövdüğü İddia Edilen Anneye Hapis Cezası

Bebeğini Dövdüğü İddia Edilen Anneye Hapis Cezası
13.06.2013 12:22  Güncelleme: 12:54

Zonguldak'ta, prematüre doğan bebeğini dövdüğü iddia edilen kadın, 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak'ta, prematüre doğan bebeğini, tedavi gördüğü hastanede döverek kollarında ve kaburga kemiğinde kırık oluşmasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan kadın, 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Kadının, geçen yıl 31 Ağustos'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 28 haftalık olarak doğrduğu bebek, beyin damarlarındaki su kanalında tıkanıklık nedeniyle aynı hastanenin çocuk servisinde tedaviye alındı. Sürekli ağlayan bebeğin 21 Aralık'taki kontrolünde, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar belirlendi. Bebeğin çekilen röntgeninde ise 2 kolunda ve göğüs altındaki kaburga kemiğinde kırıklar tespit edildi.

Doktorlar, annenin, odada bebeğe şiddet uyguladığından şüphelenerek durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan kadın, polisteki ifadesinde, hastane personeli ile bebeğine bakılmadığı gerekçesiyle tartıştığını, bu yüzden sinirlendiğini, odaya girdiğinde de öfkesini bebeğinden çıkardığını söyledi.

Kadın, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Dövdüğü İddia Edilen Anneye Hapis Cezası - Son Dakika


Advertisement