Belediye Atölyesinden Yazarlığa Soyundular  - Son Dakika
Güncel

Belediye Atölyesinden Yazarlığa Soyundular

Belediye Atölyesinden Yazarlığa Soyundular 

Şair ve Yazar A. Ali Ural yönetiminde yapılan dersler sayesinde, ileride Türk edebiyatında adından sıkça bahsedilecek yazarlar yetişiyor.

28.11.2012 15:54

Pendik Belediyesi'nin altı yıl önce açtığı 'Yazı ve Şiir Atölyesi'nde eğitim gören kursiyerlerin çıkardıkları 5 şiir kitabı, verilen emeğin boşa olmadığını gösteriyor.

Çiçeği burnunda şairler, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza gününde kitaplarını imzalarken, çok sayıda şiir sever kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Pendik atölyesinden Meryem Kılıç'ın "Üzüm Bağında Serenat", Sümeyra Yaman'ın "Sihirbazın Düğünü" ve Kamil Remzi Cin'in "Zifiri Yeşil" isimli kitapları büyük ilgi görürken, altı yıllık çalışmaların ardından üç önemli şair edebiyat dünyasında yerlerini almış oldu.

Kitaplar, TÜYAP fuarında büyük ilgi gördü

İlk kitabı "Beşinci Düğme" büyük bir ilgiyle karşılanan Naime Erkovan ise "Soğuk Taht" isimli ikinci kitabıyla edebiyat dünyasındaki yerini perçinledi. Erkovan bu yıl 'Bahariye Mevlevihane' sinde yazarlık dersleri vermeye de başladı.

Hocasının derslerini özenle takip edip çok çalışan ve "Karışık Odalar" isimli kitabını fuardan bir kaç ay önce çıkaran Tuna Yukay da fuarda büyük ilgi gördü.

Aynı zamanda Pendik'in Kavakpınar'da yazarlık dersleri veren Yukay, çalışmalarındaki disiplini ile dikkat çekiyor.

Yazar Ural, "Pendik'te Edebiyat'ın nabzını yakaladık"

"Türk edebiyatının geleceği bu atölyelerde şekilleniyor" diyen ve 5 öğrencisini yanına alıp TÜYAP fuarında kitap imzalayan Ali Ural ise, çalışmaların bu noktalara gelmesinin oldukça zor bir iş olduğunu belirterek, "Pendik Belediyesinin istikrarla sürdürdüğü yazı-şiir atölyesi çalışmaları, Türk edebiyatının ve şiirinin nabzını artık yakalamıştır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Atölyesinden Yazarlığa Soyundular  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement