Belediye Başkanı 44 Yaşında Üniversite Öğrencisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı 44 Yaşında Üniversite Öğrencisi Oldu

Belediye Başkanı 44 Yaşında Üniversite Öğrencisi Oldu

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Karapınar Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Ercan Kınaç, 44 yaşında üniversiteye başladı.

13.01.2012 12:51

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Karapınar Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Ercan Kınaç, 44 yaşında üniversiteye başladı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yöneticiliği Asistanlığı Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ercan Kınaç, gün boyu belediye hizmetlerini yürütürken, akşamları da çocuğu yaşındaki gençlerle derslere giriyor.1989'da yurt dışına çıkması nedeniyle Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü'nü 2'nci sınıfta bırakan evli ve 3 çocuk babası Ercan Kınaç, 2004'te CHP, 2009 ise AK Parti'den girdiği seçimleri kazanarak Karapınar Belediye Başkanı oldu. 2 bin 620 nüfuslu beldede 8 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdüren Başkan Kınaç, 22 yıl önce yarım bıraktığı üniversite eğitimini tamamlamak için 2011-2012 Akademik Yılı öncesi üniversite sınavına girdi.

GÜNDÜZ BELEDİYEDE, AKŞAM ÜNİVERSİTEDE

Sınav sonucunda ilk tercihleri arasında yer alan 2 yıllık ZKÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yöneticiliği Asistanlığı Bölümü'ne yerleştirilen Başkan Kınaç, gün boyu belediye hizmetlerini yürütürken, akşamları ise çocuğu yaşındaki gençlerle derslere giriyor. Haftanın 5 günü 25 saat derse giren Başkan Kınaç, belediye hizmetleriyle üniversite eğitimini aynı anda sürdürmeye çalışırken zorlandığını söyledi. Eğitimin önemine vurgu yapana Başkan Kınaç, Eğitim için, gençlere iyi örnek olmak için bu zorluğa katlanmaya değer dedi.

Her zaman eğitimin ve öğrenmenin yaşı olmadığına inandığını söyleyen Başkan Kınaç, şöyle konuştu

Yarım kalan üniversiteyi tamamlamanın yanında, 2'si lise, 1'i ilköğretim öğrencisi 3 kızıma ve diğer gençlere örnek olmak için yıllar sonra üniversite sınavına girdim. Her yaşta bir şeyler öğrenilebileceğini düşünüyorum. İnsan her yaşta kendini geliştirmeli, yenilemeli. Belediye başkanlığı ve öğrencilik, ikisi birlikte zor oluyor. Sabah belediyede çalışırken, akşam o yorgun halde derse giriyorum. Ama gençlerle aynı sınfta olmak çok güzel bir duygu. Her birine kendi çocuklarım gibi öğütler veriyor, yol gösteriyorum. Üniversite diplomamı alarak gençlere iyi örnek olmak istiyorum.

Öğretim görevlisi Aykut Şarkgüneşi de aksatmadan devam ettiği derslerinde aldığı notlarla en başarılı öğrenciler arasında yer aldığını söylediği Başkan Kınaç'ın, gençlere iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı 44 Yaşında Üniversite Öğrencisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement