Belediye Başkanının Sahte İmza ile Yapı Ruhsatı Verdiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanının Sahte İmza ile Yapı Ruhsatı Verdiği İddiası

Belediye Başkanının Sahte İmza ile Yapı Ruhsatı Verdiği İddiası

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi Belediye Başkanı Selahattin Keskin'in, yapı kullanımı için verdiği 6 ruhsata farklı imzalar kullandığı iddia edildi.

04.07.2012 19:11

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi Belediye Başkanı Selahattin Keskin'in, yapı kullanımı için verdiği 6 ruhsata farklı imzalar kullandığı iddia edildi. Başkan Keskin ise, ruhsatlardaki imzaların kendisine ait olduğunu, birisinin kendi parafı, diğerlerinin de imzası olduğunu söyledi.

Gazlıgöl'de faaliyet gösteren Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar,

yapımı tamamlanan E-F bloklara Başkan Keskin'in 'teknik elemanım yok' gerekçesiyle altı aydır yapı kullanma izni vermediğini savundu. Abdullah Kırkpınar, Belediye Başkanı Keskin'in, ikisi akrabası olmak üzere toplam altı kişiye mesken ve iş yeri ruhsatı verdiğini belirtti. Kırkpınar, başkanın görevini kötüye kullandığını öne sürerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Abdullah Kırkpınar, ruhsatlarda başkana ait olan ancak bir birini tutmayan imzaların bulunduğu ruhsatları gösterdi. Kırpınar, "Gazlıgöl Belediyesi tarafından Ocak 2012'den itibaren başkanın birinci derece akrabası olan İsmail Keskin,

İrfan Keskin ile birlikte yatırımcı Ahmet Susuz (devam eden inşaatın altına BİM alışveriş merkezine yapı kullanma ve iş aşma ruhsatı verilen yer), İsmail Yıldırım, Gazlıgöl Belediye Başkanlığına ait bir binaya ve Halit Özdemir'in oteli olmak üzere toplam 6 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir. Bizim tamamlanan bloklarımız için teknik eleman olmadığını yazıyla bildiren ve valilikten teknik eleman desteği istediğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Keskin, acaba bu binalar ve otel inşaatları için teknik elemanları nereden bulmuştur?" şeklinde konuştu.

Kırkpınar, bunun bir çifte standart ve görevi kötüye kullanma olduğunu ifade ederek altı adet kullanım ruhsatlarında altı değişik imza görüldüğünü ve bunun bir skandal olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bunlar gerçek midir, sahte midir bilmiyorum. Yoksa birileri başkanın haberi olmadan bu imzalar mı atmış?

Bu imzalar kime ait, başkanın bunlardan haberi var mı? Yoksa birileri başkan adına imza mı atmış? Bu farklı imzaların kime ait olduğunun kamuoyuna ve yetkililere açıklanmasını istiyorum."

Abdullah Kırkpınar, Belediye Başkanı Selahattin Keskin'in ayrıca hiçbir proje ve ruhsatı olmadan A.Ç isimli bir kişiye 'İnisiyatifimi kullandım' diyerek inşaat ve yapı kullanma ruhsatı düzenleyerek suç işlediğini iddia etti.

Belediye Başkanı Selahattin Keskin de, söz konusu imzaların kendisine ait olduğunu, başka birisine ait olmadığını belirterek, "O kadar çok imza atıyoruz ki bazen orijinal imza atamayabiliyoruz. Farklı olduğu iddia edilen iki imzada bana aittir. Öte yanda verdiğim yapı kullanma ruhsatlarında bir sıkıntı yoktur.

Yapı kullanma ruhsatı eksikliklerinin tamamlanmasının ardından şahıslara verilmiştir. Bir usulsüzlük yoktur" diye konuştu.

Keskin, Kırkpınar Termal'e ait blokların bulunduğu yerin imar yetkinsinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu savunarak, "Kendileri konuyu İdare Mahkemesine taşımışlardır.

Mahkeme bilirkişi atamıştır. Mahkemenin vereceği karar sonrasında ben ruhsat vermeye hazırım" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanının Sahte İmza ile Yapı Ruhsatı Verdiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement