Belediye Başkanlarından Merkel'e Ortak Çağrı: İnsanlık İçin Kapılarımızı Açalım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Belediye Başkanlarından Merkel'e Ortak Çağrı: İnsanlık İçin Kapılarımızı Açalım

Belediye Başkanlarından Merkel\'e Ortak Çağrı: İnsanlık İçin Kapılarımızı Açalım
28.07.2018 11:29

KÖLN'ün bağımsız Belediye Başkanı Henriette Reker, Düsseldorf'un SPD'li Belediye Başkanı Thomas Geisel ve Bonn'un CDU'lu Belediye Başkanı Ashok Sridharan, ortak kaleme aldıkları mektubu, Başbakan Angela Merkel'e gönderdi.

KÖLN'ün bağımsız Belediye Başkanı Henriette Reker, Düsseldorf'un SPD'li Belediye Başkanı Thomas Geisel ve Bonn'un CDU'lu Belediye Başkanı Ashok Sridharan, ortak kaleme aldıkları mektubu, Başbakan Angela Merkel'e gönderdi. Mektupta, özellikle Akdeniz'de kurtarma çalışmalarının tekrar canlandırılmasını talep eden başkanlar, ölüm tehlikesi yaşayan ve zor durumdaki mültecilerin barınması için şehirlerine daha fazla mülteci kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Tel örgüler ve duvarlar yerine mültecilerin Avrupa ülkelerine dağıtılarak çözümün daha kolay sağlanabileceği vurgulanan mektupta, Akdeniz'de 'insani bir felaket' yaşandığına dikkat çekildi. Mektupta, yılbaşından bu yana Avrupa sınırlarında bin 400'den fazla insanın yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Belediye Başkanlarından Merkel'e Ortak Çağrı: İnsanlık İçin Kapılarımızı Açalım - Son Dakika


Advertisement