Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor

Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor

Isparta Belediyesi'ne yönelik 'çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla düzenlenen operasyonun ardından açılan 82 sanıklı dava dosyasının beş kişilik ayrı bilirkişi tarafından incelenmesine karar...

12.07.2012 12:58

Isparta Belediyesi'ne yönelik 'çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla düzenlenen operasyonun ardından açılan 82 sanıklı dava dosyasının beş kişilik ayrı bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve tüm sanıkların duruşmalardan bağışık tutulduğu davanın bugünkü duruşmasına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katılmadı. Mahkeme heyeti, duruşmada MHP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur Betselci ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir'i tanık olarak dinledi. Betselci, 7 Ağustos 2010 tarihine kadar belediye başkanlığı görevi yaptığını, bu tarihe kadar olan süreçte usulsüzlük yapıldığına ilişkin hiçbir duruma rastlamadığını, görevinden alındıktan sonra bir sorun olup olmadığını bilmediğini söyledi. Ahmet Aydemir ise, o dönemde Denetim Komisyonu üyesi olarak 2009 yılındaki eksiklikleri tespit ederek, ilgili mercilere ulaştırdıklarını belirtti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından iddia makamı, dosyanın bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz verdi. Taleplerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, dosyanın 5 kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesine ve bilirkişi tayini için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi. Kefalet bedelleri, yurtdışı yasağının kaldırılması ve cep telefonlarının iadesinin talepleri ise reddedildi. Ayrıca eski Belediye Başkanı Hasan Balaman dönemini kapsayan 2008 yılında yapılan temizlik ihalesi ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dönemini içeren 2009 yılındaki temizlik ihalesi ile bilboard ve megalight ihalelerinin karşılaştırılmasına karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi 27 Aralık 2012 olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da yargılandığı davada 82 kişi örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik gibi suçlarla yargılanıyor. Davada tutuklu sanık bulunmuyor. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement